Keresés
Close this search box.

A férfiak egészségének védelmében

//

November hónapban világszerte sok férfi dönt úgy, hogy egy teljes hónapra eldobja a borotváját és bajuszt növeszt, ezzel hívva fel a figyelmet arra, hogy nekik is törődniük kell az egészségükkel.

A prosztatarák Magyarországon a 3. leggyakoribb halálozási ok, de azt kevesen tudják, hogy ha időben kiderül a probléma, akkor akár 85-90%-os eséllyel gyógyítható. Nemcsak a prosztatarák, de a gyulladás és a prosztata-megnagyobbodás is megkeserítheti a férfiak életét, érdemes tehát ezek megelőzésére is kezelésére is odafigyelni. Ahogyan a mellrák elleni küzdelem jelképe a rózsaszín szalag, ugyanolyan büszkén hordják a bajszukat jelképként a férfiak.

Jelenleg is számos kutatás folyik a világban, hogy felderítsék, mely növények és élelmiszerek hatnak jótékonyan a prosztata működésére, állapotára. Amíg ezekre várunk, addig érdemes odafigyelni azokra a gyógynövényekre, melyek ezen a téren már bizonyítottak és mindenki számára elérhetőek.

Másik kiváló gyógynövény a kisvirágú füzike, mely nem csak a megelőzésben, de az esetleges műtéteket követő időszakban is hozzájárulhat a prosztatapanaszok enyhítéséhez. Ez a gyógynövény segítségünkre lehet a vesék jó állapotának megőrzésében vagy helyreállításában, amire igen nagy szükség lehet a későn felismert prosztatapanaszok esetén, amikor a hosszú ideje fennálló vizelési panaszok erősen igénybe veszik a veséket is.

A veszélyeztetett korosztály számára érdemes az étrendbe beépíteni minél több brokkolit, karfiolt, káposztafélét, mivel a bennük található diindolmetán nevű vegyület javítja a szervezet antivirális, antibakteriális és daganatellenes folyamatait.

Kérjük Önöket Uraim, ne hanyagolják el egészségüket, a természetes módszerek alkalmazása mellett, menjenek el prosztata szűrővizsgálatra is, hiszen semmi nem helyettesítheti a megelőzést, az esetleges eltérések felismerésében.

Természet Patikája Egyesület
termeszetcseppjei.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!