Keresés
Close this search box.

Bőrfiatalító tippek minden korosztálynak

//

A bőrt nemcsak kívülről, de belülről is lehet és kell is táplálni, sőt, a már kialakult ráncok ellen is hatékonyan felvehetjük a harcot az alábbi bőrfiatalító módszerekkel.

Bőrfiatalító tippek minden korosztálynak

Bőrszépítő vitaminok

A bőr szempontjából optimális összeállítás az A-, C- és E-vitaminokra épül. Az A-vitamin csökkenti a szárazságból eredő ráncokat és javít a bőr feszességén, ezért különböző módszerekkel arcápoló készítményeket is dúsítanak vele.

Hidratálás belülről és kívülről

Bőrünk fiatalos kinézetét a kollagén és rugalmas rostok biztosítják. A kor előrehaladtával a kollagén-termelés csökken, mely a ráncok megjelenéséhez vezet. Nem mindegy azonban, hogy ez mennyi idő alatt, illetve milyen mértékben következik be. A bőrfiatalító krémek egyik fontos tulajdonsága, hogy nem csak hidratálják a bőrt, de a kollagéntermelést is serkentik.

Öregítő dohányzás

A dohányzásról bebizonyosodott, hogy csökkenti a bőr természetes rugalmasságát, illetve a kollagén termelődését, sőt felgyorsítja annak lebontását is. A dohányzás ráadásul „összehúzza” a bőrben lévő kis ereket, így kevesebb oxigén és tápanyag jut a sejtekhez, ami szintén felgyorsítja az öregedést. Egyes kutatások szerint a kieregetett füst által összehúzott szemek és száj szinte bevésik a ráncokat a bőrbe.

Megkerülhetetlen fényvédelem

A Mayo Klinika kutatásai szerint a bőr öregedésében döntő szerepe van a napsugárzásnak. Pontosabban a túl sok, túl erős, védekezés nélküli napozásnak. Ezért – és főleg a bőrdaganatok megelőzése miatt is – kiemelten fontos, hogy ne csak nyáron védjük bőrünket, hanem télen, síelések alkalmával is gondoskodjunk erről, hiszen arcunk ekkor is napégést szenvedhet.

Természetes lifting

Ma már elérhető olyan esztétikai kezelés, amely ötvözi a legmodernebb technikát a természetes megoldásokkal. A GUNA Biolifting nagy előnye, hogy nem kizárólag a kezelt ráncnál fejti ki hatását, hanem az arc egész területén indít el egyfajta szöveti megújulást. Az injekciós kúra során csak természetes hatóanyagú készítményeket alkalmazunk, amelyek nem feltöltik a ráncokat, jóval inkább egy szelídebb, fokozatosabb és folyamatos anyagcsere javulást eredményeznek, optimalizálják a bőr működését az arc eredeti formájának, mimikájának a megőrzésével. A kezelést ún. mikrotűvel végezzük, ami fájdalommal nem, inkább csak enyhe feszítő érzéssel járhat. A mellékhatásokkal nem járó kúra akár egy évtizedes „bőrfiatalodást” is eredményezhet.

A bőrfiatalító módszerek ismertetése kapcsán meg kell jegyezni, hogy még a legdrágább készítmények sem forgatják vissza az idő kerekét! A legtöbb ránctalanító a bőr hidratálásával éri el a ráncok enyhítését – teltebbé, simább megjelenésűvé teszik a bőrt. Vannak azonban igen hasznos összetevők, például a retinol és a tretinoin, melyek aktívan segítik a sejtképződést, regenerálják a sérült bőrsejteket és növelik kollagén-tartalmukat, valamint megelőzik a korai ráncképződést. Az egyre népszerűbb lézeres arcfiatalítástól is sokat azt várják, hogy képes 20-30 évet lefaragni a valódi életkornak megfelelő megjelenésből. Bármilyen sokat is javíthat egy-egy kúra a károsodott, ráncos bőrön, a végeredmény tekintetében maradjunk mégis a realitások talaján.

Dr. Pellion Szilvia
esztétikai bőrgyógyász szakorvos
oxygenmedical.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!