Keresés
Close this search box.

Miért és mire jók a gyógynövények?

//

A természetes anyagok hatékonyságuk és biztonságuk miatt a jövőben terápiás eszközökké válhatnak. A flavonoidok rendszeres fogyasztása például, javítja a szervezet általános védekezőképességét, és megelőzheti különféle betegségek kialakulását. Szeretnénk figyelmükbe ajánlani néhány gyógynövényt, melyek hasznos segítők lehetnek szervezetünk regenerálásában, sőt hajproblémák esetén is hatékonyak lehetnek.

Miért és mire jók a gyógynövények?

A kövér porcsin belsőleg a szívproblémák, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése terén hatékony, emellett lassíthatja az öregedés folyamatát is.

Külsőleg izomgörcsök fellazítására használatos. A halolaj mellett, a kövér porcsin az omega-3 zsírsavak egyik leggazdagabb forrása. Innen származik a növény gyulladásgátló és véralvadást gátló (vérkeringést serkentő, érelmeszesedés kialakulását mérséklő) tulajdonsága. Magas C- és E-vitamin, valamint béta-karotin és glutation tartalmának köszönhetően antioxidáns és immunerősítő hatást fejt ki. A vér koleszterin- és cukorszintjét befolyásolva, védi az artériákat. A friss növény megfőzve mai ismereteink szerint semmilyen mellékhatást nem okoz.

Ahol már az utolsó hajhagyma is évekkel ezelőtt elpusztult, oda nem tudunk hajkoronát növeszteni. A hajproblémákon (kopaszodás, ritkulás, gyenge vagy lassú a hajszálak képződése, és nincs egyensúlyban a hajhullás mértékével) akkor tudunk segíteni, ha a hajhagymák még élnek. Ilyen esetben még működésbe tudjuk őket lendíteni megfelelő gyógynövényekkel (körömvirág, csalán, kamilla stb.) Fontos azonban, hogy mihamarabb – még minél több élő hajhagymával – kezdjük el a kezelést!

Paracelsus mondása a gyógynövényekre is igaz, egyedül a mérték, az adagolás dönti el, hogy egy dolog méreg vagy orvosság! Mindezt figyelembe kell vennünk a gyógynövény-terápiák során is.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!