Ráncok nélkül?

//

Mivel a ráncok kialakulása sajnos már a harmincadik életév után elkezdődik, érdemes mielőbb megismernünk és alkalmaznunk néhány arcfiatalító módszert, hogy minél tovább megőrizhessük a fiatalos megjelenést.

Ráncok nélkül?

A mimikai izmok speciális munkája befolyásolja leginkább az arcbőrön a ráncok kialakulását. A szövetek rugalmassága miatt azonban egy bizonyos életkorig ennek a mozgásnak nincs látható nyoma, vagyis amikor az izmok nem mozognak, a bőr kisimul. Amikor azonban a szöveti rugalmasság csökken, a bőrön már nyugalmi állapotban is láthatóak lesznek a redők, a ráncok. A csökkenő elasztin- és kollagéntermelődés, illetve a gyengülő vízmegkötő-képesség szintén felgyorsítja a bőr rugalmasságának elvesztését.

Ráncfeltöltés belülről lézerrel – A legmodernebb lézeres technika, az ún. ELOS (Elektro Optical Synergy) egyesíti a lézer és a rádiófrekvencia hatásait. A hatás tulajdonképpen egy gyors, fájdalommentes és azonnali bőrfeszesítés. A lézerfény ugyanis azonnal összehúzza a kollagén rostokat, később pedig elnyújtott hatásként jelentkezik a kollagén-szerkezet újraépülése, a rostok megrövidülése, a fokozott kollagéntermelés, melynek eredménye a látványos bőrfeszesedés. Ez a kezelés kevésbé mély, még nem rögzült ráncok esetében a leginkább eredményes.

Gátolt izommozgás botox-szal – A Botox nevű készítmény azáltal szünteti meg a ráncot, hogy blokkolja a kezelt izmot, vagyis a páciensnek azért nem lesznek például homlokráncai, mert egyszerűen nem tudja összehúzni az ott lévő izmokat. Épp ezért azok választják elsősorban a Botoxot, akiknek már középmély, kialakult ráncai vannak, jellemzően a szemöldökök között, a homlokon és a szem körül. A hatás 3-6 hónapig tart, ismétlés esetén a ráncképző aktivitás is lecsökken, sőt a páciens egyszerűen leszokik az adott izom mozgatásáról.

Legújabb kutatások, azt is kimutatták, hogy a Botox-szal kezelt páciensek depresszióra való hajlama is csökken, mivel egyszerűen nem tudnak mérgesen nézni, és ez pozitívan hat a lelkivilágukra, az érzelmeikre is.

Dr. Boros-Gyevi Márta
esztétikai bőrgyógyász szakorvos
oxygenmedical.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!