Keresés
Close this search box.

Tisztítókúra a bélrendszer hidratálásával

//

Kutatók már évekkel ezelőtt szoros összefüggést találtak a manapság elterjedt rostszegény táplálkozás, a székrekedés és a vastagbélben kialakuló elfajulások között, melyek gyakorisága egyre növekszik. A bélrendszerben lerakódott – sokszor évtizedes – salakanyagok rontják az emésztést, a felszívódást, ezzel is gyengítik az immunrendszert, ráadásul táptalajt képeznek az ártalmas baktériumok, kórokozók számára. Ezt a veszélyes állapotot érdemes mielőbb megszüntetni!

Tisztítókúra
a bélrendszer hidratálásával

Köztudott, hogy immunrendszerünk több mint kétharmada a belekben található. Nem mindegy tehát – pláne most az őszi-téli idő közeledtével –, hogy milyen hatékonyan tudunk védekezni a meghűléses és fertőzéses megbetegedések ellen, melyek során az antibiotikus kezelések tovább rombolják bélflóránkat, s ezzel immunrendszerünket.

Egészségünknek szinte minden aspektusára kihat tehát bélflóránk állapota, összetétele, melynek nem igazán kedvez a mai rostszegény, finomított élelmiszerekben gazdag táplálkozás, ami igen gyakran vezet székrekedéshez. Sok betegség gyökere épp e táplálkozás következtében a szervezetben felhalmozódott toxikus anyagokhoz kötődik, emiatt rendkívül fontos külső segítséget nyújtanunk szervezetünk öntisztító, öngyógyító tevékenységének támogatására.

Egyensúlyi állapotának fenntartásához tudatos, egészséges táplálkozás, ezen belül is nagy mennyiségű, jó vízmegkötő képességű élelmi rost szükséges.

A bélflóra megfelelő összetételét, annak stabilizálását probiotikumokkal, azaz „barátságos” bélbaktériumok bevitelével támogathatjuk. Ezek megtelepedését, szaporodását megfelelő élelmi rostokkal, prebiotikumokkal segíthetjük, s az ehhez szükséges, magaas víztartalmú közeget, életteret pedig primbiotikummal (mikrobiális cellulózzal) tarthatjuk fenn, melynek mikrorostjai a saját súlyuknak akár 100-szorosát kitevő vízmennyiséget képesek a bélrendszerben megkötni – ezzel mintegy „hidratálják” és tisztítják ezt a közeget. Rendszeres fogyasztásukkal az egészséges bélflóra és a stabil immunrendszer támogatásán túl, a kellemetlen emésztési panaszok (pl. székrekedés) is megszüntethetők, az egészség és a jó közérzet biztosítása érdekében.

(forrás: ParaMedica EgészségMagazin)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!