Keresés
Close this search box.

Amit gondolsz, azzá leszel!

//

Amióta az ember tudatánál van, azóta keresi önmaga megváltoztatásának útját. A nagy vallások, az igényes filozófiák mind ezt a problémát akarják megoldani. Az emberi tudat energiája az egyik leghatalmasabb, de a legkevésbé megértett energiaforrás az univerzumban. Amikor megértjük és hasznosítjuk ezt az energiát, az elégedettség kulcsát birtokoljuk, ezzel javítva emberi kapcsolataink és életkörülményeink minőségét.

Amit gondolsz, azzá leszel!

Ahogy önmagunkról gondolkodunk, és ahogy a tudatunkat használjuk, az azonnal hatással van az önmagunkkal, testünkkel és más emberekkel való kapcsolatainkra. A bizalom, a szeretet, a megértés és a jó kommunikációs-készség jellemzi a jó kapcsolatot. A gondolatok olyanok, mint a magok. A szerető és boldog gondolatok virágokat és tápláló gyümölcsöket, míg a negatív és lehangoló gondolatok keserű és mérgező bogyókat, gyökereket teremnek. A gondolatnak ereje van, mely végzetes lehet, nem mindegy tehát, mit gondolunk magunkról, milyen elveket érzünk igaznak. Amit igaznak gondolunk, az határozza meg észlelésünket, cselekedeteinket és további gondolatainkat.

Ezzel kapcsolatban egy kísérlet jutott eszembe a börtönpszichiátria területéről. Egy halálra ítélt rabnak hátrakötötték a kezét és meleg vízzel teli kádba fektették. Azt mondták neki, hogy el fogják vágni az ereit. Egy vékony, de tompa eszközzel ezt meg is „tették”, de csak szimulálták a vágást, s hogy ne vegye észre, vörös festéket öntöttek a kád vizébe. A rab érezte, hogy a vágás megtörtént, és látta, hogy utána elvörösödik a víz. Testével ezek után meg is történt a „csoda”. Halálra rémült és szívrohamot kapott. Bár morbid és szélsőséges a példa, viszont hűen mutatja, hogy gondolatainkból, beszédünkből önmagukat megvalósító, beteljesítő próféciák válhatnak (és válnak is), azaz Testet öltenek.

Érzelmi és gondolati világunk tükörként működik életünkben. Ez a Törvény. Az ideológiának tehát, következményei vannak saját életünkre, testi egészségünkre, sorsunkra. A hitnek, a gondolatoknak teremtő ereje van, amire gondolsz, annak energiát adsz, és az működésbe lép. Igen erősen érvényesül a vonzás törvénye: a pozitív gondolatok bevonzzák a jót, a negatív gondolatok bevonzzák a rosszat.

Megérzéseink döntéseinkben segítenek, érdemes rájuk hallgatni. Szokták is mondani: „mindig az első gondolat a jó”. A nyugati szemléletmódra jellemző, hogy ezt elkezdi kombinálni, addig csűri-csavarja, hogy teljesen összezavarodik, és nem látja a helyes irányt (a fától az erdőt). Ilyenkor érdemes a „kiinduló” gondolathoz visszatérni, a szerint dönteni és cselekedni. Az intuíció lelkünk nőies oldala és szava, ezért általában a nők jobban hallgatnak a megérzéseikre. Számtalan rossz döntéstől óvhatjuk meg magunkat, ha bízunk az intuícióinkban.

A megérzésekhez kapcsolható az ún. „hatodik érzékünk” is, amit mindennapos telepátiának is nevezhetünk. Gyakran megtörténik például, hogy egy anya megérzi, ha gyermekével baj történik, akármilyen távol is legyen tőle. Az ikreknek pedig kifejezetten erős ez a képessége, de bárki, aki közel áll hozzánk, ugyanígy megérezheti a velünk kapcsolatos dolgokat. Talán Önnel is előfordult már, hogy ismerősére, barátjára gondolt, és abban a pillanatban megcsörrent a telefon, éppen ő hívta Önt! Véletlenek márpedig nincsenek, egészen biztosan, mindennek megvan az oka, még olyankor is, ha adott élethelyzetünkben nem vagyunk képesek ezt belátni. Főként akkor kételkedünk, amikor kedvezőtlenül alakulnak dolgaink, s nem tudjuk elfogadni, hogy „minden rosszban, van valami jó”, amit később majd beláthatunk, és ráébreszthet arra, mit is akart tanítani nekünk. Tanítani azt, hogy emlékezzünk! Emlékezzünk arra, hogy kik is vagyunk…

Dr. Csóka Tibor
klinikai onkológus szakorvos
Telefonos konzultációs lehetőség

minden csütörtökön 15.00 – 17.00 óráig

a 00-421-911-571-415 telefonszámon.
Turul Egészségközpont
(Dunaszerdahely, Szlovákia)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!