Keresés
Close this search box.

Bőrünk, hajunk, mint jelzőrendszer

//

Bőrünk fontos jelzőrendszer, mely pontosan visszatükrözi a szervezet állapotát, terheltségét, szerveink megfelelő működését, sőt táplálkozási hibáinkat is. Üzenete van tehát a sápadt arcbőrnek, a korai ráncoknak, a ritkuló, vékonyodó hajnak és egyes területek gyors kopaszodásának is.

Bőrünk, hajunk, mint jelzőrendszer

A bőr folyamatos megújulásához, sejtjeinek gyors újratermelődéséhez elengedhetetlen azok megfelelő táplálása, a kapillárisok akadálytalan működése, a megfelelő vérkeringés, a jó idegi és információs funkciók.

Kevesen gondolnak arra, hogy a napi arc- és testápolás mellett óriási jelentősége van a fejbőr – mint mikroterület – rendszeres ápolásának is. Bár nem érzékeljük, de a mindennapi stressz a fejbőrt is érinti, ami jelentős hajvesztést, akár kopaszodást is okozhat! A feszült fejbőrben, az összeszűkült erekben romlik a keringés, így a hajhagymák sorvadásnak indulnak, a hajszálak egyre vékonyodnak, a haj tömege ezáltal egyre csökken. Intenzív hajterápia segítségével a megfelelő növényi összetevőik hatására a fejbőr feszült izmai ellazulnak, így javul a hajtüszők tápanyagellátása, és megelőzhető a jelentősebb hajvesztés.

A hajhagymáknak különösen sok tápanyagra van szükségük, mert rendkívül gyorsan osztódnak. A vérnek sok energiát kell szállítania, hogy rövid idő alatt egészséges haj nőjön. A koplalás, a hiányos táplálkozás, az emésztőrendszeri hibák okozta rossz felszívódás, vagy hormonális hatások miatt a hajszálak elvékonyodnak, és megindul a hajhullás. Amikor a hajtüszők már egészen kicsire sorvadtak, összezsugorodtak, de még élnek, megfelelő komplex és intenzív terápiával a szervezet harmóniája helyreállítható, így ez a folyamat is visszafordítható.

Ahhoz, hogy a genetikailag lehetséges maximumot elérjük a haj tömegében, nem elég egy sampon vagy egy hajvitamin. Komplex programunk részét képezi a hajtápláló vitaminokban gazdag, tudatos táplálkozás is, mely segíti a hajas fejbőr és az egész szervezet „raktárainak” feltöltését.

Emellett számtalan egyszerű alternatív módszerrel javíthatjuk nemcsak a haj és a fejbőr minőségét, de az egész szervezet külső-belső állapotát is. A haj és a köröm ugyanazon anyagokból épül fel. A szép hajhoz és az erős körmökhöz a tudósok szerint fehérjét, kovasavat és kalciumot kell fogyasztanunk, ám még senki sem említette a hajat és körmöt éltető energiát. Speciális – napi néhány perces – akupresszúrás gyakorlattal fokozható a mirigyek működése, a hajhagymák aktivitása és a hajnövekedés. Így újraéleszthetjük a hajhagymákat akár a legreménytelenebb esetekben is.

Dörzsölje össze apró, gyors mozdulatokkal, behajlított ujjakkal, két kezének egymással szembefordított körmeit úgy, mintha csiszolókoronggal fényezné őket. Végezze a gyakorlatot legalább naponta 3-szor 5 percen keresztül.

A testi folyamatok – a hormonrendszer, az emésztőrendszer stb. – optimalizálását az intenzív hajterápia csomagban található egyszerű eszközzel támogathatjuk, melynek alkalmazását bárki könnyedén beépítheti hétköznapjaiba. Ez az tűnélküli akupunktúrás módszer az ősi kínai elemeket vegyíti a nyugati orvoslás ismereteivel. A kéz- és lábfejen megtalálható szerveink vetülete, így ezeken keresztül kezelhető, harmonizálható az egész szervezet. A módszer segítségével energetikai szinten tudunk hatni a panaszok okára, és sokat tehetünk a jó közérzet, a hormonegyensúly, a fiatalság és a szép bőr megőrzésének érdekében.

Csaknem minden családban előfordul valamilyen bőr-, haj-, vagy fejbőrpanasz. Ezek általában mind a szervezet segélykérő jelzései. A megoldáshoz ezért a problémák külső kezelésén túl, érdemes a kúrát belső terápiával is kiegészíteni. Biztosítanunk kell ehhez a szükséges belső mikro-flórát, az optimális emésztést, enzimtermelést, az akadálytalan felszívódást, a keletkező anyagcseretermékek, méreganyagok, kórokozók eltávolítását a szervezetből, a hormonális egyensúlyt, a gócok megszüntetését, illetve a hiányok pótlását. E téren a férfiak, a nők, az idősebb korosztály, sőt a gyermekek és serdülők egyaránt segítségre szorulhatnak. (x)

Kis Éva
skalpdiagnoszta, hajgyógyász,
hormonegyensúly tanácsadó
www.nicehajgyogyaszat.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!