Keresés
Close this search box.

Egészséges tavaszi megújulás, kíméletes fogyás – Kelet bölcsességével

//

A belülről sugárzó magabiztosság és sikeresség egyik kulcsfontosságú eleme, hogy jól érezzük magunkat saját bőrünkben. Ennek fontos része a megfelelő testsúly elérése és megtartása.

Egészséges tavaszi megújulás, kíméletes fogyás
– Kelet bölcsességével

A Szűztea készítmények immár több mint 20 éve szolgálják vásárlóink testsúlycsökkentő törekvéseit, és nyújtanak segítséget a fogyókúrás diéta eredményességének növeléséhez.

Szem előtt kell tartani, hogy a hatékony fogyókúra első lépése az elszánt elhatározás, amely nemcsak fellángolás, hanem jól átgondolt terv. A kitartó életmódváltást bizonyosan inspiráló sikerélmény követi.

Tavasszal mozgásba lendül a természet. Ilyenkor leginkább a máj meridiánját kell erősítenünk, méregtelenítenünk, s ezáltal formás külsőt nyerhetünk. A Hagyományos Kínai Orvoslás (TCM) elve szerint egészségünk védelme érdekében 3 alapvető irányt kell követnünk.

Az első alapelv a tápanyagok pótlása. A fogyókúra időszakában is rendszeresen fogyasszon teljes értékű ételeket, proteinben, aminosavban és nyomelemben gazdag élelmiszert. Az egyhangú étrend – hiába csekély mennyiségű – nem indítja be a zsírbontási folyamatokat, hiszen a zsíranyagcseréhez szükséges nyomelemek nem jutnak be szervezetünkbe. A legújabb kutatási eredmények kimutatták, hogy a túlzott cukor-, só- és zsírbevitel megzavarja a nyirokkeringést is. Egészségünk védelmének érdekében pótolnunk kell a vitaminokat, enzimeket és ásványi anyagokat.

A második hangsúlyos alapelv, hogy biztosítsuk szerveink harmonikus működését, tápláljuk a meridiánokat, a belső energiacsatornákat. Őrizzük meg elménk vitalitását, hormonháztartásunk egyensúlyát.

A harmadik alapelv a méregtelenítés. A TCM a méregtelenítéshez sorolja a kilégzést, a vizelet kiválasztást, a székletürítést, valamint a meridiánok méregtelenítését, hogy az energia akadálymentesen tudjon áramolni a szervezet csatornáiban. Ha figyelmet fordítunk arra, hogy bélrendszerünket megtisztítsuk a felhalmozódott salakanyagoktól, úgy elősegítjük a fogyókúra eredményességét, s ez jó hatással van egészségünkre, fiatalságunk megőrzésére, bőrünk állapotára is.

A túlsúly gyakran vércukorszint emelkedéssel párosul, ezért a túlsúlyos egyének számára a vércukorszint rendszeres ellenőrzése nagyon lényeges. Ha tartósan magas értéket mutat az ellenőrzés, az étrendből iktassuk ki a magas cukor- és szénhidráttartalmú ételeket. Növeljük a króm bevitelét, mert amellett, hogy szerepet játszik a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjében, hozzájárul a normál vércukorszint megtartásához.

Egy kínai mondás szerint „a jó evésnél még jobb a jó alvás”. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás meghatározó. A TCM felfogása szerint alvás során harmonizálja szervezetünk a vér és a „qi” egyensúlyát, energiát gyűjt, eltávolítja a méreganyagokat, regenerálja a szervek működését, ami a szépség és a fiatalosság megőrzése miatt is fontos.

A hagyományos kínai természetfilozófia elmélete szerint az alvás az este 11 és éjjel 1 óra közötti idősávban különösen fontos, ugyanis ilyenkor a leghatékonyabb a szervezet energia-felvevő képessége.

Életmódunk szerves részét kellene képeznie az ideális testsúly megőrzésére való törekvésnek. Az emberek többsége azonnali módszereket szeretne, ám sokszor a rövid sikert ismételt, sok esetben nagyobb súlygyarapodás követi. Fogjuk fel a fogyókúrát hosszú távú életmód változtatásnak, melyhez türelem és kitartás szükséges, hisz így érhetünk el maradandó súlycsökkenést, így őrizhetjük meg egészségünket. Legyen erőnk a diéta betartásához és ne feledkezzünk meg a rendszeres testmozgásról sem!

Jó egészséget!

További hasznos tanácsokat olvashat
a www.DrChenPatika.com weboldalon

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!