Keresés
Close this search box.

Segítsük a regenerálódást!

//

A szülés önmagában csodálatos esemény, melynek azonban a későbbiekben kellemetlen következményei is lehetnek. Hogyan segíthetjük a regenerálódást?

Bár szülés után a szervezet azonnal regenerálódni kezd, ám ez a folyamat lassú. Még ennél is hosszabb idő, mire az édesanyák visszanyerik eredeti alakjukat, erejüket, tartalékaikat.

Már a várandósság alatt és a szoptatás idején is folyamatosan pótolt vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek mellett gondoskodjunk az omega-3 zsírsavak beviteléről, hiszen ezek nem csupán az anyai szív- és érrendszert tartják karban, de a magzat, majd a csecsemő is profitál belőle a későbbi, mérhetően magasabb intelligenciaszint révén.

A hajhullás kapcsán tévhit az, hogy a szoptatás „viszi el” a hajat. A terhesség alatti hormonális változások miatt a hajszálak gyorsabban nőnek, élettartamuk hosszabb, ám szülés után ezek kihullanak. Javítsuk a haj minőségét megfelelő natúr termékekkel, s ha a hajhullás hónapok múlva sem szűnik, forduljunk szakemberhez.

A striák, terhességi csíkok ellen a bőr rugalmasságát fokozó krémekkel, a túlsúly megszűntetésével, a folyadékfogyasztás növelésével, cinkben, A- és C-vitaminban gazdag étrenddel védekezhetünk, mindez megelőzésként hatékonyabb.

Igen gyakori a szülés utáni vizelettartási probléma, melyen intim tornával utólag is segíthetünk, de megelőzésként javasolt ezt még a fogantatás előtt elkezdeni. (Forrás: oxygenmedial.hu)

Dr. Demjén László
nőgyógyász

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!