Keresés
Close this search box.

Bőrszépítő tippek 50+

//

Az évek múlásával egyre nagyobb odafigyelés szükséges, hogy a tükörbe nézve, elégedettek lehessünk. Ne feledjük, bőrünket nemcsak kívülről, de belülről is lehet és kell is táplálni, sőt, a már kialakult ráncok ellen is felvehetjük a harcot az alábbi bőrfiatalító módszerekkel.

Bőrszépítő tippek 50+

• Bőrszépítő vitaminok – A bőr szempontjából optimális összeállítás az A-, C- és E-vitaminokra épül. Az A-vitamin csökkenti a szárazságból eredő ráncokat, javít a bőr feszességén, ezért arcápoló készítményeket is dúsítanak vele. A-vitaminban (béta-karotinban) gazdag táplálék a sárgarépa, brokkoli, zeller, áfonya, csipkebogyó, petrezselyem, a joghurt és a máj. A C-vitamin természetes antioxidáns, amely az E-vitaminnal együtt megköti a szabad gyököket, javítja a bőr vérkeringését, és részt vesz a kollagén képzésében. C-vitamint bevihetünk friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, E-vitaminhoz pedig a zöld növényekből, a hüvelyesekből és a teljes kiőrlésű gabonákból juthatunk.

• Hidratálás belülről és kívülről – Bőrünk fiatalos kinézetét a kollagén és rugalmas rostok biztosítják. A kor előrehaladtával a kollagéntermelés csökken, ami ráncok megjelenéséhez vezet, nem mindegy azonban, hogy mikor és milyen mértékben. A bőrfiatalító krémek egyik fontos tulajdonsága, hogy nemcsak hidratálják a bőrt, de a kollagéntermelést is serkentik. A krémek hatékonyságának fokozásához is elengedhetetlenül fontos, hogy az elvesztett nedvesség pótlásáról belsőleg is gondoskodjunk, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.

• Természetes lifting – A legtöbb ránctalanító készítmény a bőr hidratálásával éri el a ráncok enyhítését, így a bőr teltebbé, simább megjelenésűvé válik. Vannak azonban igen hasznos összetevők – például a retinol és a tretinoin –, melyek aktívan segítik a sejtképződést, regenerálják a sérült bőrsejteket és növelik kollagéntartalmukat, valamint megelőzik a korai ráncképződést. Bármilyen sokat is javíthat egy-egy kúra vagy készítmény a károsodott, vízhiányos, ráncos bőrön, a végeredmény tekintetében maradjunk mégis a realitások talaján, hiszen az idő kerekét mégsem fordíthatják teljesen vissza.

Dr. Pellion Szilvia
bőrgyógyász szakorvos
oxygenmedical.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!