Keresés
Close this search box.

Lassítsuk a ráncok kialakulását!

//

Nőknél az ösztrogén hormon szintje alapvetően befolyásolja az egészségi állapotot, hiszen a szervezetükben több száz élettani folyamatban vesz részt. Nem csoda tehát, hogy a hormonális változások jelentős nyomot hagynak a bőrön is.

Lassítsuk a ráncok kialakulását!

A ráncok kialakulását többféle tényező sietteti. Ezek a teljesség igénye nélkül: a külső környezeti hatások (napfény, szolárium, dohányzás stb.), valamint a genetika, az örökölt bőrtípus, a stressz, a kevés alvás, a különböző betegségek, megváltozott anyagcsere és hormonális állapotok, illetve az egészségtelen, vitaminszegény táplálkozás és a kevés folyadék fogyasztása.

Különösen a menopauza felé közeledve elkerülhetetlen a ráncok megjelenése. Ebben az időszakban ugyanis, fokozódik a bőr szárazsága, romlik a rugalmassága, évről évre csökken a vastagsága – a kollagén-tartalom kb. 25-30%-a elvész a menopauzát követő követő 5 évben.

Az ösztrogén hormon fokozza a kollagén, elasztin és hyaluronsav termelődését és növeli a bőr hidratáltságát, hiánya viszont csökkenti ezek szintjét, a következmény: ráncosodás.

Az ösztrogén szintjét kiegyensúlyozó progeszteron hormon mellett említést kell tennünk a DHEA (dehidroepiandroszteron) hormonról is, mely lassítja a finom ráncok kialakulását, stimulálja a bőr regenerálódási folyamatait, elősegíti a kollagén és elasztin képződését, ezzel mintegy megújítja a bőrt. E hormonokat érdemes – megfelelő arányban és időbeni elosztásban krémek formájában alkalmazni. (paramedica.hu)

Lássuk, mit javasol az esztétikai bőrgyógyász:

Dr. Pellion Szilvia
bőrgyógyász szakorvos
oxygenbeautyclinic.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!