Keresés
Close this search box.

Egyszerű válasz rejtélyes panaszokra

//

Megmagyarázhatatlan emésztőrendszeri panaszokkal, túlsúllyal küzd? Hiába minden vizsgálat, nem tudják, mi okozza a migrént, ekcémát vagy épp az alvászavarokat, fáradékonyságot, depressziót? Aggasztja gyermeke hasfájása, tanulási nehézségei, viselkedési zavarai, de az orvosi vizsgálatok szerint minden rendben van? Lehet, hogy a megoldás közelebb van, mint gondolná!

Egyszerű válasz
rejtélyes panaszokra

Az ételintolerancia az ételek fogyasztásával kapcsolatos, az életminőséget jelentősen rontó folyamatok összefoglaló neve, melynek hátterében több kóroki tényező húzódhat meg. Előfordulásuk nagyon gyakori, kb. minden 3. ember küzd vele, mégis nagyon nehéz felismerni, mert a tünetek az intoleráns étel elfogyasztása után órákkal, napokkal jelentkeznek. Gyakran hónapokig, akár évekig is szenvedhetünk a megfejthetetlen panaszoktól, mire kiderül: nem mindegy mit eszünk.

Az IgG típusú ételintolerancia ma már nemcsak laboratóriumi körülmények között, hanem otthoni teszttel is kimutatható néhány csepp ujjbegyvérből.

Az eredmény értékeléséhez, valamint a diétás étrend kialakításához mindenképp tanácsos szakember segítségét kérni, akár személyesen, akár online. Az egyoldalú étrend, a hiányos és helytelenül összeállított diéta ugyanis súlyos hiánybetegségek kialakulását okozhatja.

Dr. Krkos Károly
laboratóriumi szakorvos

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!