Keresés
Close this search box.

Így szeretnek a magyar nők

//

A szexuálisan aktív magyar nők körében végzett legfrissebb kutatás szerint, a legtöbb nő hetente legalább egyszer szeretkezik, elégedett a nemi életével, de színlelt már orgazmust és izgalmasnak tartja a szexet nyilvános helyen.

Így szeretnek a magyar nők

A magyar nők az állandóságot és a rendszerességet szeretik: 88%-uk jelenleg is párkapcsolatban él, 60%-uk legalább heti egyszer szeretkezik. A nők közel háromnegyede elégedett a szexuális életével, de a válaszadók 45%-a azért több együttlétre vágyna. A legkevésbé a fővárosban élő diplomás nők elégedettek, közülük minden második rendszeresebben szeretne összebújni partnerével.

Mindezek ellenére csak a nők negyede alkalmaz biztonságos védekezést, például tablettát, spirált. hüvelygyűrűt vagy hormontartalmú injekciót. A tablettát szedők 70%-a libidócsökkenésről és súlygyarapodásról számolt be. A spirált évekig tudják alkalmazni, de az első hónapokban rendszertelen, elhúzódó vérzés jelentkezhet. A hüvelygyűrűt, mely fele annyi ösztrogént tartalmaz, mint egyes tabletták, még kevesen alkalmazzák. A nők 75%-a szerint az óvszer csökkenti a szexuális élményt, igaz ugyan, hogy megvéd az összes fertőzéstől, és sokakat ez megnyugtat.

7-ből 1 nő nagyon nehezen jut el az orgazmusig. A 30 év alatti fiatalok negyede szinte soha nem éli meg a gyönyört, és csak 37%-uk állítja, hogy könnyen, minden együttlét során megy neki. A 40-49 éves korosztály kimutathatóan nagyobb arányban képes az orgazmusra. A nők 53%-a színlelt már kielégülést: közülük minden 5. így leplezte, hogy nem, vagy csak nehezen képes eljutni a csúcsra, egyharmaduk pedig ezzel óvta meg partnerét a kudarcélménytől. Gyakori oka az is a színlelésnek, hogy épp nincs kedvük az együttléthez, vagy túl fáradtak hozzá, de nem akarják partnerüket megbántani. A nők erogén zónaként a nemi szerveken kívül 65%-ban a mellbimbót, 58%-ban a nyakat, 33%-ban a belső combot és 25%-ban a fület jelölték meg.

A nők jelentős része folyamodik különféle praktikákhoz a szexuális élmény növelése érdekében: 31%-uk fogyaszt alkoholt ezzel a céllal, ami főként a diplomások körében gyakori (44%), és 15%-uk próbálkozik afrodiziákummal a gyönyör elérése érdekében. A válaszadók 39%-a dobta már fel a nemi életét valamilyen szerepjátékkal: a felmérés szerint, elsősorban a felsőfokú végzettségűek engednek szabad utat a szexuális fantáziáiknak. 10-ből 4 nővel előfordult már, hogy mást képzelt partnere helyére, ami szintén a diplomások körében a leggyakoribb.

A nemi vágy a helyszínválasztással is fokozható: a hölgyek 85%-ának izgalmasabb lehet az aktus, ha arra nem az ágyban kerül sor. A legnépszerűbb helyszínek azért korántsem annyira extrémek: a listát a padló és fürdőszoba vezeti. A nyilvános helyen szeretkezés gondolata a nők háromnegyedét (73%) hozza lázba, és jelentős részük már ki is próbálta azt „tiltott helyen”.

Leggyakrabban az autóra esik a választás: tízből hatan tudnak ilyen élményről beszámolni. Ugyanakkor a felmérés szerint a nők nehezebben engedik el magukat, ha nem tartják elég biztonságosnak az együttlétet, és csak minden második válaszadó jut el ilyenkor az orgazmusig.

Dr. Pozsgay Csilla
MSD Pharma Hungary Kft. orvosigazgatója

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!