Keresés
Close this search box.

Mit gondolnak a magyarok az egészséges táplálkozásról és a fogyókúráról?

//

Hazánkban a felnőttek 97%-a fogyókúrázik vagy már rendelkezik fogyókúrás tapasztalatokkal – derült ki az Kutatócentrum reprezentatív kutatásából, ami a táplálkozás, sport és a fogyókúra számos tényezőjére terjedt ki. Nagyon sokan fogyókúráznak, mégis túlsúlyos vagy kórosan elhízott a felnőtt lakosság 67%-a. Vajon miért?

Mit gondolnak a magyarok
az egészséges táplálkozásról és
a fogyókúráról?

A Kutatócentrum idén márciusban végzett felméréséből kiderül: szinte minden magyar fogyókúrázott már valamikor, vagy rendelkezik fogyókúrával kapcsolatos ismeretekkel. Legtöbben a testmozgásban hisznek: 91% nyilatkozott úgy, hogy ez mindenképp szükséges a súlyvesztéshez. Ennek ellenére – egy uniós felmérés szerint – csupán a magyarok 15%-a sportol rendszeresen. Legtöbben arra hivatkoznak, hogy nagyon nehéz beilleszteni a rendszeres mozgást a mindennapokba.

A válaszadók 72%-a szerint hatékonyak a fogyókúrás készítmények is, de nem önmagukban, hanem csak diéta és mozgás mellett. A megkérdezettek 30%-a jobban bízik a patikákban is kapható termékekben. A szakmai vélemények szerint egy-egy jól kiválasztott, klinikai háttérrel alátámasztott fogyókúrás termék segítheti, gyorsíthatja a súlyvesztési folyamatát.

A felnőttek többsége túlsúlyos, ennek hátterében pedig kifejezetten a helytelen táplálkozás áll! Akinek sok-sok kilogrammtól kell megszabadulnia, nem elég általánosságban odafigyelnie a táplálkozásra, ténylegesen diétáznia kell csökkentett energiatartalmú élelmiszerek fogyasztásával. A legnagyobb problémát az életmód- és táplálkozás-reform gyors feladása, a kitartás hiánya jelenti.

Tudjuk, hogy az energiacsökkentésnek is vannak határai, illetve fehérjére, zsírokra és szénhidrátokra is szüksége van szervezetünknek, de nem mindegy, hogy mennyit, milyen formában és mikor. Érdemes ezért a személyre szabott étrend kialakításához dietetikussal is konzultálni.

Tippek a sikeres fogyáshoz

Györki Niké
dietetikus

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!