Keresés
Close this search box.

Őssejtekkel a fiatalság megőrzéséért

//

Az őssejtek, melyek minden élőlényben megtalálhatók, osztódással képesek a szervezetet felépítő valamennyi sejtet létrehozni, ezáltal folyamatosan pótolják az elöregedett sejteket. Így fékezik az öregedési folyamatot, ami nemcsak a belső szervekben, de külsőleg is érvényesül.

Őssejtekkel
a fiatalság megőrzéséért

Neves kozmetikai kutatócégek bebizonyították, hogy a „csodafegyvernek” számító őssejtek nemcsak gyógyászati célú felhasználásra alkalmasak. Azok növényi formája ugyanis, fékezheti a bőr öregedését azáltal, hogy a bőr sejtjeit újratermelődésre serkenti.

Ennek köszönhetően a bőr életerővel töltődhet fel, új egészséges sejtek képződése indulhat el. A ráncok mélysége látványosan csökkenhet, s a bőr ellenállóbbá válhat a károsító, öregítő hatást kiváltó környezeti hatásokkal szemben. A növényi őssejtek nem avatkoznak bele az emberi őssejtek működésébe, hanem kívülről támogatják, segítik azok működését.

A növényi őssejtek hatását fokozhatjuk még gyulladáscsökkentő, regeneráló gyógynövényekkel, és az ősi gyógyászat egyik legfontosabb eszközével, az arannyal.

Az ősi Egyiptomban a leírások szerint Kleopátra arany és gyógynövények keverékéből készült pakolásban aludt, ez tartotta fiatalosan a bőrét. Az arany az utóbbi évtizedben újra a kutatások központjába került. Bebizonyították, hogy ténylegesen bőrfiatalító hatással bír, segít eltüntetni az apró ráncokat, bőrhibákat, de az öregedési foltokat is halványítja.

Az arany 200-szor annyi vizet képes megkötni, mint a saját súlya, így hidratáló, tápláló ásványi anyagokat, nyomelemeket juttathat a bőr mélyebb rétegeibe.

Az arany tehát kiváló segítője a sejtek megújításának, a bőr feszessé, rugalmassá tételének. A kutatási adatok szerint az arany nemcsak elpusztítja a baktériumokat, de serkenti az oxigénmolekulák bejutását a bőrbe, ami új energiával látja el és felfrissíti azt.

Még hatékonyabb eredményt érhetünk el, ha az ősi gyógymódokat a modern kozmetika elemeivel kombináljuk, az aranyat például őssejtekkel és további gyógynövényekkel gazdagítjuk.

Rácz Éva
természetgyógyász

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!