Keresés
Close this search box.

Öt jó dolog a házasságról

//

Tudjuk, a házasság nem mindig könnyű. Két mindenben különböző ember összecsiszolódása nagy kihívás, de az „igazi” megtalálásának – akinél meg tudunk állapodni – megvannak az előnyei. Mivel a (legtöbb) házasság szereteten alapszik, ezt biztosan megéri ünnepelni!

Öt jó dolog a házasságról

1. A házasság jó móka lehet – A közös élet során kialakulnak a saját, különbejáratú viccek, a humorotok és mondásaitok saját titkos nyelve. A együtt töltött idő, a közös nevetés, egymás társaságának élvezése hihetetlen nagy érték.

2. A szex véget ér a házassággal! – Felszabadító az a biztonság és bizalom, amit egy hosszú távú partner jelent a vágyak és igények közös feltérképezésével, őszinte megbeszélésével. A házastársi szexben van valami hitelesség, ami a szeretetből és a tiszteletből ered. Lesznek persze csúcsok és mélypontok, lesz, amikor tényleg csak tévéztek vagy lustálkodtok, de a szexet félretéve, az egymásba simulós együtt alvás is csodás lehet.

3. A gyerekek mindent megváltoztatnak, de nem feltétlenül negatív irányban – Nora Ephron írónő szerint „egy gyerek olyan, mint egy kézigránát. Amikor megszületik, robbanás keletkezik a házasságban, és mire eloszlik a füst, a házasság nem ugyanolyan, mint előtte volt.” A gyerekvállalás valóban feszültté teheti, de meg is erősítheti a kapcsolatot, néha egy napon belül mindkettő megtörténik. Az álmatlan éjszakákra, a véget nem érő pelenkázásra és a gyerek betegágya melletti csontig hatoló kimerültségre nem lehet előre felkészülni. Ilyen helyzetben mondta egyszer férjem: „Tudod mit? Nincs senki, akivel szívesebben takarítanék hányást, mint veled.” Ez életem egyik legmeghatóbb, legromantikusabb bókja azóta is.

4. A nehéz idők megerősíthetik a párkapcsolatodat – Egy dolog, amikor a házastársi esküben a párodtól hallod, hogy betegségben és egészségben is melletted lesz, az meg egy másik, amikor krízishelyzetben ezt tényleg meg is teszi. Komoly baj, veszteség, gyász idején eláraszthat a hála a társadért, s érezheted, hogy minden nappal egyre jobban szereted.

5. Az ismerősség nem egyenlő az unalommal – Valaki kívül-belül ismer (néha jobban, mint te magadat) és minden hibáddal együtt szeret. A bizonyosság, hogy annyi év után is ő jelenti számodra az otthont, bizony nagy kiváltság. Reggel felébredve látod az alvástól gyűrött arcát, s hálás vagy, hogy ő téged választott és te őt.

Forrás: Five positive truths no one tells you about marriage – essentialkids.com.au – ford. Mezei Elmira, a teljes cikk a tenyek-tevhitek.hu oldalon olvasható

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!