Keresés
Close this search box.

Spirulina mikroalga, a túlélés és regenerálás bajnoka, a gombák, baktériumok és vírusok ősi ellensége

//

A Spirulina mikroalgák 3,6 milliárd éves evolúciós múltra tekintenek vissza. Ahhoz, hogy ilyen hosszú időn át fennmaradhassanak, igen jól működő túlélési stratégiákat kellett kifejleszteniük, főként mivel nem a tápláléklánc csúcsán helyezkednek el. Lássuk, melyek ezek!

Spirulina mikroalga,
a túlélés és regenerálás bajnoka, a gombák, baktériumok és vírusok ősi ellensége

A Spirulina algák olyan bioaktív vegyületekkel rendelkeznek, melyek az évmilliók során segítették őket a gombákkal, baktériumokkal és a vírusokkal szembeni harcban. Ezen vegyületek közül némelyek a sejtosztódás fokozásával, a sejtek vitalizálásával, regeneráló hatással is bírnak.

Amerika és Mexikó természeti népei évezredek óta értékes vitálanyagként, fontos energia-forrásként hasznosítják a „zöld aranyat”, mely magas klorofilltartalmának köszönhetően tökéletesen át tudja alakítani a napenergiát létfontosságú fehérjévé.

Az orvosok, biokémikus kutatók érdeklődését – magas ásványianyag-, nyomelem- és vitamintartalma mellett gomba-, baktérium- és vírusellenes hatékonyságával is felkeltette. Azt tapasztalták, hogy többek között serkenti a sejtépítést és -regenerálást, a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát, illetve mérsékeli az allergiás tüneteket.

Mindezek ismeretében nem csoda, hogy a Spirulina mikroalga aktív kivonata az Év hatóanyaga* címet nyerte el 2015-ben a német Fachzeitschrift Ästhetische Dermatologie (Esztétikai Dermatológia) szaklaptól.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!