Keresés
Close this search box.

Tiszta emésztőrendszer = hosszú élet?

//

A jóga hagyománya szerint, az egészség egyik kulcsa a belek állapotában rejlik. Matuzsálem, a bibliai ősatya, Noé nagyapja, ki állítólag 969 évet élt, mondta: „Tartsd a fejedet hidegen, a lábaidat melegen, a beleidet pedig tisztán! Ez a hosszú élet titka!”.

Tiszta emésztőrendszer = hosszú élet?

A szervezetben életünk során egyre inkább felhalmozódnak a méreganyagok. Éppen ez, azaz a szervezet toxinokkal való feltöltődése az egyik fő oka a korai öregedésnek és szenilitásnak. Minden élő sejt bomlástermékei mérgezőek a szervezet számára. Nagyon veszélyes önmérgezési forrást jelent az a tény, hogy a káros anyagok a belek falán szívódnak fel, szétterjedve az egész szervezetben. Még azok számára is, akiknek nincs gyakori székrekedésük, állandó mérgezési gócpontot jelenthet a vastagbél pangó tartalma. A belek naponta történő kiürítése sem zárja ki azt, hogy a bél nyálkahártyáján lerakódások keletkezzenek, melyek idővel vékony réteget képeznek a nyálkahártya belső felszínén és lassan megkeményednek. Így lehetetlenné válik kiürülésük. Rothadást, erjedést válthatnak ki, és e folyamatok toxinjai felszívódva az egész szervezetet átjárják.

A bélnyálkahártya számos rákbetegség kiindulópontját képezheti. A daganatos megbetegedések a szervezet többi szervéhez viszonyítva, leggyakrabban a gyomor- és béltraktusban fordulnak elő. A béltraktuson belüli megjelenés helyét figyelve megállapítható: ahogy az utak esetében is a kanyarok a legveszélyesebbek, azaz a vastagbél görbületeinek tájékán a leggyakoribb a rák, mivel itt a béltartalom mozgása nagyon lelassul.

A rák azonban nem az egyetlen betegség, amitől tartaniuk kell azoknak, akiknek vastagbelét el nem távolított üledékréteg borítja. Az önmérgezés számlájára írhatóak fel a következő betegségek is: májcirrózis, reuma, érgyulladás, álmatlanság, isiász, vérszegénység, ideggyulladás, pszihózisok, szívbetegségek, bőrbetegségek, szájszag, kőképződés stb.

Engedje meg a Kedves Olvasó, hogy egy csokorba összefoglaljam a székrekedés főbb következményeit szervezetünk különböző szintjein:

Talán első nekifutásra szakmailag nem is érthetőek az ok-okozati összefüggések, mindenesetre megfelelő vastagbéltisztítás alkalmazásával a legtöbb felsorolt kóros elváltozás, betegség javul vagy teljesen meg is gyógyul.

A székrekedés azért veszélyes, mert a vastagbél nyálkahártyája és a vérerek között nincs semmilyen tisztítószerv, így a mérgek közvetlenül a keringésbe jutnak és egész szervezetünkben szétszóródnak, mielőtt eljutnának a fent említett szervekig. Ha az évek során a vastagbélből folyamatosan filtrálódnak a mérgek, nem nehéz elképzelni ezek negatív hatását szervezetünkre és az öregedés folyamatára.

Dr. Csóka Tibor
klinikai onkológus szakorvos
Díjmentes telefonos konzultációs lehetőség

minden csütörtökön 15.00–17.00 óráig a 00-421-911-571-415 telefonszámon.
Turul Egészségközpont, Dunaszerdahely, Szlovákia.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!