Keresés
Close this search box.

Vegyük komolyan a visszerek kezelését!

//

A nyári melegben a visszeres panaszok fokozódnak, mivel a meleg hatására az erek kitágulnak, már minimális billentyű-elégtelenség is panaszt okoz, ami vénás pangással, erősebb lábduzzanattal jár. A nyári hosszabb utazások, repülőutak alatt a keringés tovább lassul, ami hajlam esetén fokozza a trombózisveszélyt.

Hazánkban a lakosság 50-60%-a szenved visszérbetegségben, mely főként (60%-ban) a nőket érinti, ami leginkább a terhesség során bekövetkezett változásoknak tudható be.

Kumarin – a leggyakrabban alkalmazott véralvadásgátló gyógyszer hatóanyagával azonos, tartalma gátolja a vérrögök képződését.

Szúrós csodabogyó – Szájon át bevéve és kenőcs formájában is alkalmazható. Fokozza az érfalak rugalmasságát, ezzel segítve a véráramlást.

Varázsmogyoró – Az indiánok kedvelt gyógynövénye, mely magas tannin tartalmának köszönhetően adstringens, érösszehúzó hatású, de antioxidáns, kórokozó ellenes hatásokkal is bír.

Körömvirág – Hámosító, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatással bír. Kenőcs formájában gyulladt, trombotizált felületes visszerek kezelésére is alkalmas.

Orvosi somkóró – Véralvadást, vérrögképződést gátló kumarin tartalma szájon át könnyen túladagolható, ezért inkább külsőleg használjuk. A szintén kumarint tartalmazó vadgesztenyével együtt csak indokolt esetben alkalmazzuk!

Dr. Babai László
orvos-természetgyógyász
Trombózisközpont

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!