Keresés
Close this search box.

Vigyázat! A napfény is fokozza a ráncokat!

//

Sokan nem tudják, hogy a bőr korai ráncosodása 80%-ban azon napsugarak következménye, melyeket még 18 éves korunk előtt gyűjtöttünk be. A ráncok képződése már a húszas-harmincas években elkezdődik, de látványos fokozódása 50 év felett jellemző. Érdemes tehát gondot fordítani nemcsak az utólagos kezelésre, hanem a korai megelőzésre is.

Vigyázat!
A napfény is fokozza a ráncokat!

Az UV-sugarak roncsolják a bőr rugalmasságát biztosító elasztint, melynek termelődése az idő múlásával csökken, ennek következménye a fokozott ráncképződés.

A ráncok több tényező hatására alakulnak ki:

Arcunkon megkülönböztetünk dinamikus és statikus ráncokat.

A dinamikus ráncok különböző érzelmek kifejezésekor jelennek meg arcunkon (nevetés, csodálkozás, harag stb.). Eleinte nyugalmi fázisban eltűnnek, a bőr kisimul. Az idő múlásával e ráncok már nyugalmi állapotban is megmaradnak, állandósulnak. A mimikai izmok működése által kialakult ráncok (a szarkalábak, a homlokráncok, a száj felett húzódó ráncok) megfelelő kozmetikai kezeléssel jelentősen javíthatók, illetve megszüntethetők.

A statikus ráncok kialakulását a bőr víztartalmának, rugalmasságának csökkenése és a gravitáció miatti bőrmegereszkedés okozza. Idővel a bőr mindenképp veszít rugalmasságából, mert egyre kevesebb kollagén és elasztin termelődik, és csökken a vízmegkötő képessége is.

Jó hír, hogy ezek a folyamatok lassíthatók, az elvesztett anyagok pótolhatók, így sokat tehetünk a fiatalos külső megőrzése érdekében.

Dr. Pellion Szilvia
bőrgyógyász szakorvos
oxygenbeautyclinic.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!