Keresés
Close this search box.

Legyen a férfi is vonzó és ápolt!

//

Szerencsések a férfiak, mert bőrük – kedvezőbb felépítése miatt – később öregszik, mint a nőké. Esetükben is sok múlik azonban az életmódon és a bőrápolási szokásokon.

Legyen a férfi is vonzó és ápolt!

A férfiak bőre sok mindenben eltér a nőkétől: arcbőrük jellemzően vastagabb, ezért ritkábban okoznak érzékenységet, allergiát a kozmetikumok összetevői. Bőrük magas lipidtartalma vízmegtartó tulajdonságokkal bír, több faggyúmirigyük is van. A korral természetesen náluk is csökken a bőr rugalmassága, de az első mimikai ráncok megjelenése átlagosan 10 évvel később következik be.

Napi bőrápolási rutinjuk általában lényegesen egyszerűbb és rövidebb, mint a nőké, de a gyakori borotválkozás a legtöbb férfi bőrét megviseli, emiatt irritált lehet, kiütések jelentkezhetnek. Érdemes ilyenkor érzékeny bőrre való készítményeket, aloe vera és kókusz tartalmú géleket, olajokat használni, ezek általában beválnak. A borotválkozások miatt az arra hajlamosaknál szőrbenövések is keletkezhetnek az arcon. Ennek megelőzésére érdemes hetente bőrradírral eltávolítani az elhalt felső bőrréteget és kerülni a hámosító – például körömvirág – krémek használatát az arcon.

Fokozott faggyútermelés, pattanásos bőr esetén javasolt a glikolsav vagy szalicilsav tartalmú krémek használata.

Hidratálásra a férfiak bőrének is szüksége van. Válasszunk ehhez kifejezetten férfiak számára kifejlesztett kozmetikumokat, ezek általában szolid illatúak vagy illatmentesek.

Tapasztalataim szerint, a férfiak többsége a nőkhöz hasonlóan élvezi a kényeztetést, emellett nekik is fontos az ápolt megjelenés. Bár sokan nem vallják be, valójában rendszeresen járnak kozmetikushoz a pattanásos kamasztól az idősebbek bőrproblémáival küzdő férfiakig, minden korosztályból.

Egy igazi „pasikezelés” hátmasszázzsal kezdődik, aztán jön a szükséges rossz: a tisztítás, pakolás, fertőtlenítés, a bőrtípus szerinti táplálás, antioxidálás és reminalizálás, mely minden korosztálynak fontos. Annak érdekében, hogy felfrissülve, kellemes élményekkel távozzanak, a kezelést ismét masszírozással érdemes zárnunk.

Peterman Krisztina
gyógykozmetikus
dermatica.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!