Keresés
Close this search box.

A szervezet „laboratóriuma”

//

Manapság a környezetszennyezéssel együtt saját testünket is egyre inkább szennyezzük, így mind nagyobb kihívás elé állítjuk májunkat a veszélyes, káros anyagok megsemmisítése, eltávolítása terén, érdemes tehát segítenünk létfontosságú munkáját.

A szervezet „laboratóriuma”

Köztudott, hogy az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a túlzott gyógyszerfogyasztás, a tartósítószerekben bővelkedő feldolgozott ételek, a tisztító és növényvédő szerek, a kipufogógáz, sőt még a stressz is jelentősen terheli szervezetünket.

A méregtelenítés és a máj működése szempontjából a nők sokkal sérülékenyebbek, mint a férfiak. Érdemes tehát fokozott figyelmet fordítaniuk az egészséges táplálkozásra, az elegendő folyadékbevitelre (minimum napi 8 pohár víz), a máj és epe működését segítő gyógynövények, teák, készítmények fogyasztására. Ezek közé tartozik például az articsóka, az ezerjófű, a máriatövis, melynek sylimarin nevű hatóanyaga segíti a méregtelenítést és a májsejtek regenerálását.

Aki tartós gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy gyakran kerül kapcsolatba mérgező anyagokkal, tisztítószerekkel, stresszes, egészségtelen életmódot él, túlsúllyal küszködik, vagy épp fogyókúrázik, javasolt legalább egy alapos méregtelenítő kúrával segítenie szervezete működését, túlélését!

Györki Niké
dietetikus

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!