Keresés
Close this search box.

Ajándék testnek és léleknek

//

Az ünnepek közeledtével talán több lehetőségünk nyílik arra, hogy családunk és a magunk számára is pihentető, egészséget támogató élményeket gyűjtsünk. Legyen szó meleg fürdőről, szaunáról, masszázsról vagy a gyerekeket is felpezsdítő közös téli kirándulásról, bármelyiktől jó kedvet és új lendületet nyerhetünk a hosszú téli időszakra.

Ajándék
testnek és léleknek

Rohannak a napok, az évek, s közben sokat hallunk betegségekről, melyekről azt gondoljuk, velünk soha nem történhet meg, pedig szervezetünk csak a vele való törődést hálálja meg, az elhanyagolást megbünteti.

Ezért ne csak otthonunkat és az ünnepi asztalt öltöztessük díszbe, hanem képletesen testünket és lelkünket is! Szánjunk időt pihenésre, töltődésre, szépségápolásra, melynek első lépése, hogy alaposan aludjuk ki magunkat!

Rendhagyó ajándékként szeretteinket is meglephetjük kellemes élményekkel, egy közös wellness programmal, termál- vagy gyógyfürdő belépővel, különleges masszázskezeléssel, hang- és fényterápiával, vagy arc- és testszépítő kezeléssel.

Nem muszáj azonban sehová mennünk, ha kell, személyes wellness programunkat akár otthon is megvalósíthatjuk. A kiadós alvás után folytathatjuk a pihenést egy kellemes, gyertyafényes, illóolajos, jó meleg fürdőben. A kádban felpuhult bőrt sokkal könnyebben és hatékonyabban tudjuk majd ápolni fürdőzés után.

Legalább alkalmanként végezzünk fürdés után bőrradírozást, hogy az elhalt hámsejtek eltávolításával kissé visszaforgathassuk az idő kerekét. Az így felfrissített bőrön folytassuk a kezelést tápláló krémezéssel. Legyünk igényesek, bőrünk, testünk ápolására ne használjunk vegyszeres készítményeket! Ne csak étrendünkre, de arra is figyeljünk, mit kenünk a bőrükre és mit nyomunk a fogkefénkre! A biokozmetikumok nemcsak szépségünk, de egészségünk védelmét is szolgálják. Házilagosan is készíthetünk kitűnő kozmetikumokat, például ízlésünk szerinti arcpakolást natúrkozmetikumokkal, vitaminos gyümölcsökkel, mézzel.

Az év végi kimerültség állapotában, mindenkire ráfér egy jó szaunázás, mely segíti az ellazulást, javítja a keringést és elősegíti a felhalmozódott méreganyagok kiürülését.

Akinek módjában áll, a téli időben látogasson el egy meleg gyógyfürdőbe is. A gyógyvizekben található ásványi anyagok a bőrön keresztül felszívódva fejtik ki hatásukat. A vérkeringésbe kerülve javítják az immunrendszert, fokozzák a nyirokkeringést, és beindítják a gyógyító folyamatokat a szervezetben.

Ha a fürdőzést masszázzsal is kiegészítjük, gyorsabban regenerálódunk, testünk szinte újjászületik, hangulatunk jelentősen javul még a fázós, borongós napokon is. A masszázs csodálatos hatást fejt ki nemcsak a testre, de az idegrendszerre is: a folyamatos stressz után csodálatos ellazulást élhetünk meg.

A kezelés során fokozódik a vér- és nyirokkeringés, gyorsul az anyagcsere és a méregtelenítés, megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben a lerakódások, letapadások, a feszültség okozta izomcsomók. Ezek oldódásával párhuzamosan lelkünkben is oldódik a görcs.

Ha tehetjük, fordítsunk időt belső világunk ápolására is elcsendesedéssel, relaxációval, meditációval, jógával vagy más lassú, megnyugtató testmozgással. Csodás hangulatot varázsolhatunk ehhez egy csésze kellemes teával, illóolajok párologtatásával, halk zenével.

Használjunk ki minél több lehetőséget a regenerálódásra, vonjuk be ebbe lehetőség szerint családunkat, gyerekeinket is, hogy mindannyian felfrissülve, újult erővel vághassunk neki az új év feladatainak, kihívásainak!

Forrás: ParaMedica Magazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!