Keresés
Close this search box.

Bőrünk, mint egészségünk tükre

//

Bőrünk állapota híven tükrözi mindenkori egészségi állapotunkat. Belső szerveink betegsége, működési zavara nyomot hagy bőrünkön, s ugyanez fordítva is igaz: a bőrünket érő ingerek jelentős hatást gyakorolnak idegrendszerünkre, immun-működésünkre és egész szervezetünk állapotára.

Bőrünk,
mint egészségünk tükre

A borús téli idő nincs túl jó hatással hangulatunkra, közérzetünkre, a fáradtság nyomai a bőrön is meglátszanak: sokkal „nyúzottabbak” vagyunk. Bőrünk ilyenkor különösen meghálálja a pihenést, lazítást, törődést: a barázdák elsimulnak, javul a vérkeringés, így arcunk is sápadt helyett élettelibb lesz.

A hideg, szeles időben még a normál bőrnek is szüksége lehet zsírozó, bőrtápláló anyagokra, melyek védőréteget képeznek, s nem engedik kiszáradni. Ilyen természetes anyagok például a shea vaj, kakaóvaj, jojoba-, olíva-, argán-, avokádó- vagy kókuszolaj. Utóbbiakat fürdővízhez is adhatjuk a bőr kiszáradásának megelőzésére. A fürdés után használandó hidratáló testápolókhoz nélkülözhetetlen vízmegkötő anyagok a glycerin és a lecitin.

Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász-allergológus szakorvos
allergiakozpont.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!