Keresés
Close this search box.

Gyógynövények megfázásra, köhögésre

//

Alig kezdődött el a tél, körülöttünk máris sokan köhögnek, gyakori a hurutos, náthás megbetegedés. Indokolt esetben a panaszokkal forduljunk orvoshoz, egyébként pedig otthon is hatékonyan kúrálhatjuk magunkat a „természet erejével”, gyógynövényekkel és illóolajokkal, lássunk erre néhány példát!

Gyógynövények megfázásra, köhögésre

Bár a köhögés nem betegség, hanem tünet, mely a légutak lerakódásoktól való megtisztításában néha még hasznos is lehet, mégse tekintsük természetesnek, ha valaki hosszú ideje, visszatérő módon köhög, köhécsel.

Az ilyen panaszok kivizsgálást igényelnek, ám mielőtt orvoshoz fordulnánk, gondoljuk végig, pontosan mikor kezdődött, és vajon mi válthatta ki a köhögést. Figyeljük meg pontosan a tüneteket: száraz vagy hurutos, jár-e váladék felköhögésével, ha igen, milyen színű és állagú a váladék, hiszen kezelőorvosunk ebből fontos következtetéseket vonhat le. Az otthoni kúrához az alábbi gyógynövényeket ajánlom.

Fentieken kívül még számos kitűnő gyógynövény és készítmény áll rendelkezésünkre a megfázás, fertőzés tüneteinek enyhítésére.

Az illóolajok esetében gyógyászati célra csak 100%-os tisztaságút használjunk! Alkalmazásukhoz kérjük szakember tanácsát, mivel a hatóanyagokat igen magas koncentrációban tartalmazzák. Vízben nem oldódnak, hígításukhoz használhatunk más olajokat, mézet, zsíros tejet, tejszínt stb. Teát is készíthetünk az illóolaj tartalmú növényekből, és fokozhatjuk azok jótékony hatását és élvezeti értékét különleges mézekkel!

Dr. Csókáné Török Orsolya
fitoterapeuta
Budai Endokrinközpont

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!