Keresés
Close this search box.

Szabaduljunk meg a mérgektől!

//

Manapság egyre népszerűbbek a lúgosító diéták, méregtelenítő eljárások, speciális étrendek, ivókúrák, böjtök, melyek évente néhány alkalommal, főként az évszakváltások időszakában aktuálisak.

Szabaduljunk meg a mérgektől!

Sokan úgy vélekednek, hogy méregteleníteni teljesen fölösleges, mivel szervezetünk, testünk képes a méreganyagokat a jól működő élettani folyamatok révén kiüríteni – gondoljunk például az izzadásra vagy a vizelet-kiválasztásra, de a máj is rengeteg káros ágenst képes közömbösíteni. Különösen a dohányosok, a rendszertelenül vagy nagy mennyiséget étkezők – akik több sót, alkoholt fogyasztanak a kelleténél – vannak kitéve nagyobb méreganyag-felhalmozódásnak. Azonban még ebben az esetben sem kell feltétlenül teljes koplaláshoz vagy gyümölcsnapok beiktatásához folyamodni.

Nemcsak a táplálkozás drasztikus megváltoztatásával segíthetünk a szervezetünk tisztítófolyamatainak. Például már egy 20 perces testmozgás, vagy 30 perc szaunázás, gőzfürdőzés is rengeteget számít. A szervezet természetes méregtelenítését segítik a különféle masszázsok, a bőrradírozás, az arcmasszázs és a testpakolások. Az aromaterápiás eljárások (aromafürdő és aromamasszázs) ugyancsak hozzájárulnak a méregtelenítéshez.

Maga a fürdés is hozzájárul az egész szervezet megtisztításához, e hatást felerősítik egyes vegyületek és gyógynövények. A glaubersó vízbe keverése fokozza az izzadást és a bőr vérkeringését. A gyömbérgyökér főzete és illóolaja fürdővízbe keverve fokozza a verejtékezést és segíti a toxinok távozását. Az almaecet a bőr pH-értékének megváltoztatása révén fejti ki hatását. A szódabikarbóna lúgosítja a bőrfelületet és kitágítja a pórusokat. Eleinte csak kevés (egy csésze) sót, vagy almaecetet keverjünk a fürdővízbe, majd fokozatosan emeljük az adagot 4 csészére.

Láthatjuk tehát, hogy a sikeres méregtelenítést a szokásos léböjtkúrák és egyes étkezési megszorítások mellett igen változatos és kellemes módszerekkel is kiegészíthetjük, melyek nagy része egyszerűen, otthon is elvégezhető a számunkra megfelelő gyakorisággal.

Dr. Boros Szilvia PhD.
főiskolai docens, sportszakorvos
almawellness.hu
Bejelentkezés: 06-30/859-5103

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!