Keresés
Close this search box.

Új hospice információs CHATVONAL

//

Mit jelent a hospice ellátás? Hol érhető el? Ki jogosult rá? Hogyan kérhetek ellátást? Van-e házhoz jövő segítség? Kell érte fizetni? Mi az a hospice ház? Ilyen kérdésekre adnak szakszerű választ a hospice orvoslásban jártas szakemberek a Nézőpontváltó Egyesület és a Magyar Hospice–Palliatív Egyesület együttműködésében létrehozott Chatszoba konzultációs szolgáltatás keretében, amely 2017. március 13-ától a www.nezopontvalto.hu oldalon érhető el.

Új hospice információs CHATVONAL

Mi az a palliatív orvoslás? Nem rákbeteg vagyok, én kérhetek hospice-ellátást? Szükségszerű velejárója a betegségnek a fájdalom és más kínzó tünetek? Hogyan enyhíthetők? Mi az a hospice ház? Mit csinálnak ott? Látogathatnak a hozzátartozók? Hívhatok papot? Kik a gondozók? Van-e várólista? – még tucatnyi kérdés merülhet fel bennünk, amikor mi saját magunk, vagy szerettünk kerül olyan élethelyzetbe, amikor szükségessé válik egy szakmailag hozzáértő és emberséges életvégi ellátás. Amikor már nem a gyógyítás a cél, hanem a szenvedés nélküli búcsú az élettől, a hozzátartozóktól.

A hosszú évek óta hospice-palliatív területen tevékenykedő szakemberek, Dr. Csikós Ágnes, hospice-palliatív szakorvos, családorvos minden szerdán reggel 8-9 óra között, és Lukács Miklós, hospice szakápoló és koordinátor minden hétfőn reggel 9-10 óra között várják chat-en a kérdéseket.

A kérdezni, konzultálni óhajtók egy rövid regisztráció után ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást.

Az orvostudomány folyamatos fejlődése és az életminőség javulása ellenére egyre nagyobb szükség van a hospice ellátásra, gondozásra.

Érdemes időben kérdezni, élni a konzultáció elérhetőségével, hogy szükség esetén azonnal cselekedni lehessen az érintett beteg érdekében.

További információ: www.nezopontvalto.hu
iroda@hospice.hunezopontvalto@gmail.com

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!