Keresés
Close this search box.

Légy te a változás! Válts ökopalackra!

//

Tudta? A világon évente elhasznált műanyag flakonok száma annyira nagy, hogy 26-szor körbeérné a Földet! A fogyasztás ráadásul évről évre nő. A műanyag palackok 70-90%-a soha nem kerül újrahasznosításra, így nagymértékű környezeti problémát jelentenek, mert hulladéklerakókban vagy az óceánokban végzik.

Légy te a változás! Válts ökopalackra!

A svájci Nature’s Design a környezet védelme érdekében kifejlesztette az első 100%-ban környezetbarát Thank You ökopalack termékcsaládját, mely teljesen természetes, biológiailag lebomló anyagokból készül. A palackok a Thank You (köszönöm) nevet a Föld hálájának szimbólumaként kapták.

A Thank You termékcsalád 2015-ben a BioFach-on, a világ legnagyobb bio-szakkiállításán megkapta az „Év innovációs terméke” díjat, majd az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság „kiváló tervezésért és fenntarthatóságért” Európai Díját nyerte el.

Az üvegpalackok anyaga 40%-ban újrahasznosított fehér üveg, 60%-ban pedig természetes kvarchomok. A kupak FSC tanúsítvánnyal rendelkező bükkfából készül, belseje fa biomassza. A palackokat finomra őrölt parafából készült borítás védi, a gumiszalagok anyaga pedig természetes kaucsuk. A kiváló minőségű termékek teljes egészében az Európai Unió tagállamaiban készülnek.

Az ökopalackok 0,5 literes és 0,7 literes méretben, illetve 0,3 literes forró italok számára tervezett palack formájában készülnek, de gondoltak a kisbabákra is, nekik 0,3 literes cumisüvegeket gyártanak, mely forrásban lévő vízben sterilizálható, így biztosítva a tökéletes higiéniát a kisbabák számára. (x)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!