Keresés
Close this search box.

Takarítsunk ki, mielőtt vendéget hívunk!

//

Ilyenkor tavasszal sokakra „rátör” a megtisztulás, méregtelenítés vágya, mindez időszerű is, kivéve, ha gyermeket várunk, vagy szoptatunk. A méhlepényen vagy az anyatejen keresztül ugyanis elárasztanánk gyermekünket kúránk eredményével, a felszabaduló méreganyagokkal. Ilyen esetben várjuk meg a szoptatás végét, vagy még inkább, jó előre készítsünk „tiszta fészket” a kis jövevénynek!

Takarítsunk ki,
mielőtt vendéget hívunk!

Testünk mindenre kiterjedő méregtelenítése, salaktalanítása több szerv, szervrendszer összehangolt működése révén valósul meg. Legnagyobb kiterjedésű méregtelenítő szervünk, a bőrünk külső-belső ápolásával – a krémezésen kívül tudatos táplálkozással és rendszeres, bőséges folyadékfogyasztással – nemcsak szépségünket, de immunrendszerünket is támogatjuk.

Tüdőnk a gázcserén kívül fontos méregtelenítő funkciót lát el, melyet „pihegés” helyett a helyes légzéstechnika elsajátításával, és kora reggel, tiszta levegőn végzett légző-gyakorlatokkal tudunk támogatni.

Vesénket nemcsak mennyiségi, de minőségi azaz egészséget támogató, tiszta folyadékfogyasztással segíthetjük, illetve azzal, hogy nem hagyjuk kihűlni, eleget pihenünk, és nem merítjük ki a végletekig energiatartalékainkat.

Májunk érdekében – a folyadékfogyasztáson kívül – száműzzük táplálkozásunkból a vegyszereket, adalékokat, tartósító szereket, és csak annyi és olyan gyógyszert fogyasszunk, ami nélkülözhetetlen!

Egészségünk szinte minden aspektusára kihat bélrendszerünk aktuális állapota, bélflóránk minősége, összetétele. Egyensúlyának fenntartásához egészséges táplálékokra, ezen belül is nagy mennyiségű, jó vízmegkötő képességű élelmi rostra van szükség, amely egyrészt szivacsként tisztítja végig a bélfalakat, másrészt a bélbaktériumok táptalajául is szolgál.

Vizsgálatok szerint az anyai bélflórában nagy mennyiségben jelenlévő Bacteroides baktériumtörzs a túlzott súlygyarapodást vetíti előre, míg jelentősebb arányú Bifidobaktérium a normál súllyal mutatott összefüggést. A nők probiotikum-fogyasztása növelheti az anyatej antioxidáns kapacitását, ami egyrészt gyulladáscsökkentő hatású, másrészt védi a csecsemőt a fertőzésekkel szemben.

Forrás: ParaMedica Egészségmagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!