Anti-aging tippek nyárra

//

Számos biológiai vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy a mai 35 évesek sejtállapota legalább 10-15 évvel mutat többet, mint amit a kronológiai kortól elvárnánk. Pedig ki ne vágyna arra, hogy minél tovább megőrizze fittségét, fiatalságát?

Anti-aging tippek nyárra

A folyamatos stressz, a mozgásszegény életmód, a rendszertelen vagy nem megfelelő minőségű étkezés és a kevés pihenés miatt sejtjeink állapota messze elmarad az optimálistól. Némi odafigyeléssel azonban sokat tehetünk az öregedési folyamat lassításáért, élettartamunk növeléséért, életminőségünk javításáért. Sejtkutatók szerint ma már nem elérhetetlen, hogy 50 évesen is úgy nézzünk ki, mint egy 35 éves!

Azok a szabadon élő állatok, melyek megtarthatták eredeti életritmusukat, a számukra legtermészetesebb étkezési módot, eleget mozoghatnak, és klánjukban biztonságban, szeretetben érzik magukat, sokkal tovább élnek teljes egészségben, jó testi kondícióban, mint a tenyészállatként mesterségesen tartott társaik.

Nálunk, embereknél sem lenne ez másképp, ám a természetestől és ideálistól igen messzire eltávolodott életformánk jelentősen növeli biológiai életkorunkat. Anti-aging terápia segítségével módunk van beavatkozni az öregedési folyamat lassításába, s az egyéni betegséghajlamokat feltérképezve, a rizikótényezőket csökkentve a betegségek megelőzésébe. Az életmód megváltoztatása útján megnövekszik az egyén saját egészsége feletti kontrollja.

Kezdjük mindjárt a diétás ajánlással:

A korral járó leépülés és a működési zavarokat okozó betegségek megelőzése, lassítása, kezelése érdekében a tudatosan étkezés és az időnkénti salaktalanító kúrák mellett egyetlen nap se maradjon el az állapotunknak megfelelő testmozgás, melynek stresszoldó hatását légzőgyakorlatokkal, relaxációval, jógával és masszázzsal is kiegészíthetjük.

Ne feledkezzünk el a bioaktív anyagok, vitaminok, ásványi anyagok rendszeres pótlásáról. Gondoskodjunk a magnézium és folsav rendszeres beviteléről! Használjuk ki a nyár kínálta sárga, piros és zöld gyümölcsök, zöldségek antioxidáns és vitamin tartalmát. A kifejezetten sejtfiatalítóként számon tartott Q1, Q10, Pycnogenol (P-vitamin) és L-carnitin kúraszerűen ugyancsak jótékony hatású.

Sokkal nagyobb gondot fordítanánk a bőrápolásra is, ha tudnánk, hogy bőrünk olyan univerzális védőszerv, melynek szerkezete a csecsemőmirigyére (timus) hasonlít. A mindennapos bőrápolás egyben immunrendszerünk ápolását is jelenti.

Nyáron különösen figyeljünk az ún. “öregségi foltok” kezelésére, mert a túlzott napsugárzás még sötétebbé teheti őket. Kialakulásuk – különösen a világosabb bőrűek esetében – amúgy is összefügg a bőrt ért sugárzásmennyiség szövetkárosító hatásával, valamint a szabad gyökökkel, melyek semlegesítésében a C- és E-vitaminnak, illetve egyéb antioxidánsoknak jut fontos szerep.

Szeretnénk felhívni a figyelmet egy fontos bőrszépítő és immunerősítő módszerre: az alvásra. Az éjszaka második felében különösen aktív a mély alvásszakaszhoz kapcsolódó prolaktin hormon, mely a sejtek osztódását irányítja. Megindítja a sejtregeneráció folyamatát, és kisimítja az arcvonásokat.

Nyár van, tartózkodjunk minél többet a szabadban, még esőben is. Minél többször vesszük igénybe a bőr természetes védőfunkcióját, annál aktívabb, egészségesebb marad.

korkontroll

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!