Legyen színes a nyarunk! – a Zöld feltölt!

//

Kedves Olvasó! A szokásos sok munka mellett a nyár a kikapcsolódás, pihenés, regenerálódás legfontosabb időszaka. Nem elegendő azonban, ha testünk pihen, egészségünk megőrzéséhez nélkülözhetetlen a lelki feltöltődés, a harmónia helyreállítása, minél több öröm és energia begyűjtése, ha másként nem, hát gyönyörködéssel! Nézzünk csak körül!

Legyen színes a nyarunk! – a Zöld feltölt!

A természet most nyújtja a legszebb formáját, minden virágzik, illatozik, harsog az életerőtől! Bőségesen feltölthetjük energiakészletünket pusztán azzal, ha igyekszünk minél gyakrabban, minél hosszabb időt eltölteni ebben a csodában.

Természet-kúránkat felfoghatjuk egy rendkívül komplex és igen hatékony – egyben kellemes – terápiának is. Része ennek a fény- és színterápia, az illat- és aromaterápia, a hangterápia – melyben például a méhek zümmögése ősi gyógyító rezgéseket közvetít felénk, végül az érintés, melyet mi is bátran kezdeményezhetünk akár egy szép virág megsimogatásával, akár egy erőt sugárzó, hatalmas fa átölelésével.

A kora nyári “ingerterápiás kínálatból” leginkább szembetűnő talán az a színkavalkád, amit nehéz, és nem is érdemes figyelmen kívül hagyni. Az emberek ősi idők óta ismerik, és már az ókori Kínában, Egyiptomban és Indiában is felhasználták a különböző hullámhosszú rezgést megtestesítő színek testre és lélekre gyakorolt gyógyító hatását.

Az indiai ajurvédikus gyógyászat a test 7 fő csakrájának egy-egy színt feleltet meg, melyek intenzívebben hatnak az adott energiaközponthoz kapcsolódó szervekre, testrészekre, működésekre. Ezek ismerete nélkül is tapasztalhatjuk, hogy általánosságban a meleg színek serkentő hatásúak, fokozzák az energia áramlását, míg a hideg színek inkább nyugtató, hűtő, gyulladáscsökkentő hatásúak.

Témánknál maradva, a természet zöldje egyben a harmónia színe is, mely az ajurvéda szerint elsősorban a szív működését segíti, de jótékonyan, nyugtatóan hat az idegrendszerre, csökkenti a stresssz-szintet, egyben fokozza a sejtek regenerációs képességét és javítja az immunrendszer működését is. Érdemes legalább néha részesülnünk ebből a gyógyító hatásból!

A Föld – ha engedjük – őrzi és regenerálja számunkra ezt a gyógyító színt, zöldítsünk tehát mi is, legalább önmagunk számára, ha máshol nem, néhány kis cserépben az erkélyen!

Színpompás nyarat kívánunk minden kedves Olvasónak!

a Paramedica

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!