Keresés
Close this search box.

Nyárköszöntő szépségprogram

//

A nyár beköszöntével a lengébb ruházat nemcsak alkatunk előnyös, vagy épp kevésbé vonzó vonalairól árulkodik, hanem bőrünk is kendőzetlenül előtérbe kerül. A szokásos fogyókúra mellett tehát érdemes egyéb praktikákat is alkalmaznunk, hogy valóban "csúcsformába" hozzuk magunkat. Nézzük, hogyan!

Nyárköszöntő szépségprogram

Első lépésként szabaduljunk meg bőrünk felhalmozódott száraz, érdes rétegeitől! Nedves bőrfelületen, puha szivacs, finom arckefe vagy mosdókesztyű segítségével végezzünk enyhe dörzsölő masszázst, mely élénkíti a vérkeringést, visszaadja a bőr rózsás színét. Heti egy bőrradírozástól bőrünk ismét puha, friss tapintású lehet, ráadásul így a nyár folyamán szerzett barnaság tartósabb marad.

Második lépés a hidratálás. Közepesen száraz bőrre folyékony, míg kifejezetten száraz bőrre krém jellegű hidratálót válasszunk. Nappalra ajánlott színezett, UV-védelmet is biztosító krémet választanunk, mely alapozóként is megfelel. Ügyeljünk azonban, hogy pórusaink ne tömődjenek el, szabadon lélegezhessenek!

Ne dobjuk ki a meghámozott zöldségek héját! Ezek bőségesen tartalmaznak regeneráló hatású antioxidánsokat. Dörzsöljük be bőrünket például uborkahéjjal, vagy tegyünk fel uborkapakolást.

Végezzünk hetente burgonyamasszázst: tegyünk a hűtőbe egy nyers burgonyát, majd vágjuk ketté, és a vágási felülettel alaposan dörzsöljük végig megtisztított bőrünket. Tíz percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le langyos vízzel.

Szépítő kúránkat kiegészíthetjük az alábbiakkal:

Gondoskodjon a rendszeres hidratálásról! A víz mellett fogyaszthat egészséges, zöldségeket, gyümölcsöket tartalmazó turmixokat. Készítsen bőrfrissítő zuhanyt! Töltsön meg egy szórófejes flakont aloe vera nedvvel vagy zöld teával, s naponta többször permetezze vele arcát, így jobban elviseli a hőséget vagy a klíma bőrszárító hatását.

Dermatica Bőrgyógyászati Központ

TIPP

Testápolás terén is haszonnal alkalmazhatjuk nagyanyáink tudását, a népi megfigyeléseket, a holdritmusok ismeretét. Bőrtisztító kúránkat érdemes fogyó hold idején végezni, főként, ha közben egyenetlenségek, pattanások, mitesszerek elleni “beavatkozásokat” is szeretnénk végezni. Ha valamilyen bőrtápláló, hidratáló anyagot szeretnénk bejuttatni a bőrbe (pl. arcpakolás formájában), erre legkedvezőbb a növő hold ideje.

A legintenzívebb szőrtelenítést a nyári időszakban végezzük. Válasszuk ehhez a fogyó hold idejét (főként a Bika napjait ) akkor – tapasztalatok szerint – lassabban nő vissza a szőr. Mindig a növekedéssel ellentétes irányban távolítsuk el a szőrt, így munkánk tartósabb eredményt hoz. Szőrtelenítésre állítólag az év legkedvezőbb napja: június 18. Népi megfigyelések szerint az ezen a napon délelőtt kihúzott szőr és kigyomlált gaz nem nő vissza. Vigyázat, ne szedjük ki ezen a napon túl vékonyra a szemöldökünket, mert utólag már hiába vágyunk dúsabb szemöldökre!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!