Keresés
Close this search box.

A téli bőrszárazság ellen kreatív kozmetikával

//

Bőrünk állapota és ápolási igénye nemcsak az életkorral, hanem az évszakokkal is változik. A hideg téli időben még az egyébként normál bőr is érzékenyebb és szárazabb lehet, így különleges ápolást igényel.

A téli bőrszárazság ellen kreatív kozmetikával

A bőr megpróbáltatásait a hideg, szeles idő mellett a fűtött helyiségek alacsonyabb páratartalma is fokozza. Kezelésére a készen beszerezhető krémek és maszkok mellett különösen eredményesnek találom a kreatív kozmetika eszközeit. A tiszta növényi olajok kiváló antioxidánsok, flavonoidokban és vitaminokban gazdagok. Típustól függően fertőtlenítő, tápláló, sejtvédő, restrukturáló és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Könnyen felszívódnak, hatóanyagaik nemcsak a bőrt, hanem a körmöket is táplálják.

Az illóolajok közül a geránium, jázmin, kamilla, levendula, szantálfa és az ylang-ylang is jótékony hatású lehet. A felhasználni kívánt illóolajokhoz virágvizeket, rügykivonatokat adva tovább növelhetjük a kezelés eredményességét.

Fontos tudnunk, hogy a hyaluronsav a szervezetben természetes formában megtalálható fehérje, melynek termelődése az életkor előrehaladtával csökken. Kozmetikai kezelésekkel pótolni tudjuk a hyaluronsavat, és helyreállítatjuk a bőr nedvességtartalmát. Mivel a hyaluronsav kiváló vízmegkötő képességű, nagyszerű segítséget jelenthet a száraz bőr ápolásában.

Peterman Krisztina
gyógykozmetikus
Dermatica Központ

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!