Keresés
Close this search box.

A tavaszi fogyókúrát is segíti a króm

//

Kevesen tudják, hogy a vércukorszint stabilizálása nemcsak a cukorbetegek számára fontos, hanem mindenkinek, aki frissen, jó erőnlétben, egészségben és ideális alakját megőrizve szeretné tölteni napjait. Amikor valakinek túl alacsony a vércukra, általában fáradékonyságot, kimerültséget vagy gyötrő éhséget tapasztal, melyet gyakran ellenállhatatlan falásrohamok követnek. Vajon mit teszünk ilyenkor? És mit mutat a mérleg, ha ezt gyakran tesszük?

A tavaszi fogyókúrát is segíti a króm

Szervezetünkben az „üzemanyagot” szolgáltató cukor az inzulin közreműködésével jut a véráramból a sejtekbe, ahol energiává alakul. E folyamathoz nélkülözhetetlenül fontos nyomelem a króm, mely különféle élelmiszerekben fordul elő. A finomított élelmiszerek csak kisebb mennyiségben tartalmazzák ezt az alapvető ásványi anyagot, mivel a feldolgozás és melegítés hatására csökken a krómtartalom is.

Mi okozza az édesség utáni vágyat?

Krómhiány esetén zavarok léphetnek fel a vércukorszint egyensúlyában, ami többek között indokolatlan cukor utáni sóvárgást eredményez. Emiatt nagyon nehéz megállni, hogy ne együnk egy kis süteményt, csokoládét, vagy más édességet, ami igen hamar hízáshoz vezet.

A króm pótlása általában hasznosnak bizonyul azok számára is, akik szeretnének leadni testsúlyukból. Önmagában ez a nyomelem nem rendelkezik fogyasztó hatással, hanem képes megelőzni a hirtelen vércukorszint-ingadozásokat, melyek instabil cukor-anyagcserével rendelkező egyéneknél tapasztalhatók. Azáltal, hogy a króm hozzájárul az optimális vércukorszint megtartásához, gyakorlatilag egészségesebb irányba tereli a táplálkozást, csökkenti az édességek utáni vágyat, az éhség-rohamokat, még alacsonyabb kalóriabevitel, diéta, fogyókúra esetén is.

Szerves króm – jobb felszívódás

A krómnak szerves és szervetlen formája is létezik. A kettő közötti különbség a tápanyag biológiai-hozzáférhetőségében rejlik. Míg a szervetlen króm felszívódása nem kielégítő, addig a szerves króm, különösen a GTF-króm (glükóz tolerancia faktor) magasabb biológiai hatékonysággal és jobb felszívódással rendelkezik.

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!