Keresés
Close this search box.

Just One Drop

//

Az ausztrál és amerikai bemutató után hazánkban is láthatta a közönség a Just One Drop (Csak egy csepp) című dokumentumfilmet, amelyet 8 éven át a világ számos országában forgattak orvosokkal, történészekkel, tudósokkal, homeopatákkal és páciensekkel. „Azért készítettem ezt a filmet, hogy párbeszédet kezdeményezzek a homeopátiáról. Ez a film jóval többről szól, mint a homeopátia: a választás szabadságáról az egészségügyben.” – nyilatkozta Laurel Chiten, a film rendezője.

Just One Drop

Csak egy csepp

Laurel Chiten több mint 30 éve készít dokumentumfilmeket, több ezek közül egészségügyi témájú. Legutóbbi filmjét, melyet Twisted címmel mutattak be 2007-ben, a dokumentumfilmes szakma egyedülálló Mass Access Award díjával jutalmaztak. A 2003-ban elkészült Touched című alkotását pedig a kanadai Női Szem Filmfesztivál legjobb dokumentumfilmjévé választották.

A homeopátiáról szóló film forgatása során kiderült, hogy még mindig kevés a homeopátiával kapcsolatos információ. Egy frissen végzett hazai felmérésből is kiderült, hogy a válaszadók többségének nincs közvetlen tapasztalata a homeopátiás szerekről, és anélkül formál véleményt, hogy ő maga vagy valamelyik családtagja valaha szedett volna ilyen szereket.

A homeopátia megosztó tudomány, éppen ezért a rendező a film készítése során végig törekedett arra, hogy mindkét oldal véleménye szerepeljen a filmben, hogy azok számára is érdekes és hiteles legyen, akik korábban nem tudták, mi a homeopátia.

„Az volt a célom, hogy a film hiteles információkat közöljön a homeopátiáról, hogy felkeltse a kíváncsiságot, hogy a nézők megtegyék a következő lépést, és tovább informálódjanak. Fontos, hogy az emberek megtudják: ez a gyógykezelés egy formája, melynek igénybevételéről saját maguk dönthetnek.

Bár ez a film a homeopátiát mutatja be, de valójában a választás szabadságáról szól az orvosi ellátásban” – tette hozzá a rendező.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!