Keresés
Close this search box.

Milyen diéta-típus jó Önnek? 1.

//

A téli ünnepek után, tavasszal és nyár elején – amikor a lenge ruhában jobban előtűnnek a felesleges kilók – sokan kezdenek bele valamilyen diéta kúrába. Testi adottságaink jó része sajnos csak mértékkel korrigálható, mégis megpróbálhatjuk kihozni belőle a legjobbat. Érdemes ehhez az alkatunknak leginkább megfelelő diétát választanunk. Az alábbi tippekkel szeretnénk segíteni a kedves Olvasónak, hogy fittebb, egészségesebb és elégedettebb lehessen.

Milyen diéta-típus jó Önnek? 1.

Salaktalanító és regeneráló kúrát sokféle céllal szoktunk elkezdeni: van, aki „könnyíteni szeretne a máján”, mások az anyagcserét és immunrendszerüket szeretnék aktiválni, sokan pedig a testsúlyukat kívánják korrigálni. Terjedelmi korlátok miatt elsőként azokhoz szólok, akik számára legfontosabb, legsürgetőbb a diéta, a közvetkező számban pedig a másik két típus – a törékeny, érzékeny alkatúak és az energikus, mozgékony, sportos alkatúak – optimális diétáját ismertetem.

Lássuk tehát a „nyugodt típusúak” diétáját! A legtöbb higgadt, nyugodt, joviális típusú ember zömökebb testalkatú, arca kerek, nyaka rövid, izomzata kevésbé fejlett, puhány. Ez a testalkat többnyire genetikailag öröklött, és okvetlen elkülönítendő a kóros elhízástól.

Többnyire kiegyensúlyozott, jó a humorérzéke, szereti a békét, hajlamos a lustaságra, nem szeret mozogni. A hideget jobban kedveli, mint a meleget, a hőséget. A testi élvezetek – evés, ivásfő hódolói közülük kerülnek ki.

A törékeny és a sportos típussal ellentétben sokkal jobban hasznosítja szervezete az élelmet, ezért nagyobb a testsúlya. Természetesen a sok feleslegesen felhalmozott kiló rontja egészségét: a legtöbb anyagcsere-beteg (magas vérnyomás, cukorbetegség, köszvény, érelmeszesedés stb.) ebbe a csoportba tartozik.

Tanácsaim:

A kúra után a következőkre kell ügyelnie:

Dr. Balaicza Erika
belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
emésztési zavarok… kezelése
Tel.: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!