Keresés
Close this search box.

A szépség belülről fakad!

//

A nő vonzó külsejét főként egészsége alapozza meg – való igaz a mondás, hogy a „szépség belülről fakad”, ám az idő múlásával, érdemes a ráncok kialakulását a bőr külső és belülről ható táplálásával is megelőzni, illetve mérsékelni.

A szépség belülről fakad!

Bőrszépítő vitaminok – A bőr szempontjából optimális összeállítás az A-, C- és E-vitaminokra épül. Az A-vitamin csökkenti a szárazságból eredő ráncokat és javít a bőr feszességén, ezért arcápoló készítményeket is dúsítanak vele. A-vitaminban – pontosabban béta-karotinban – gazdag táplálék a sárgarépa, brokkoli, zeller, áfonya, csipkebogyó, joghurt, petrezselyem és a máj. A C-vitamin természetes antioxidáns, amely az E-vitaminnal együtt megköti a szabad gyököket, javítja a bőr keringését, és részt vesz a kollagén képzésében. C-vitaminhoz friss zöldségekből, gyümölcsökből, E-vitaminhoz pedig zöld növényekből, hüvelyesekből és teljes kiőrlésű gabonákból juthatunk.

Hidratálás belülről és kívülről – Bőrünk fiatalos kinézetét a kollagén és a rugalmas rostok biztosítják. A kor előrehaladtával a kollagéntermelés csökken, ami ráncok megjelenéséhez vezet. Nem mindegy azonban, hogy ez mennyi idő alatt, illetve milyen mértékben következik be. A bőrfiatalító krémek egyik fontos tulajdonsága, hogy nemcsak hidratálják a bőrt, de a kollagéntermelést is serkentik. Ahhoz, hogy a krémek hatékonyságukat maximálisan kifejthessék, elengedhetetlenül fontos, hogy az elvesztett nedvesség pótlásáról belsőleg is gondoskodjunk, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.

A dohányzás öregít! – Úgy tűnik, a dohányzó hölgyeknek nem számít, hogy a dohányzás csökkenti a bőr természetes rugalmasságát, illetve a kollagén termelődését. Összehúzza a bőrben lévő kis ereket, így kevesebb oxigén és tápanyag jut a sejtekhez, ami szintén felgyorsítja az öregedést.

Fényvédelem – Tartsuk szem előtt, hogy a bőr öregedésében döntő szerepe van a túl sok, túl erős, védekezés nélküli napozásnak is!

Dr. Pellion Szilvia
bőrgyógyász szakorvos
oxygenmedical.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!