Keresés
Close this search box.

Ahány ház, annyiféle mosószer

//

A környezettudatos szemléletmód, manapság már a háztartásban is fokozatosan egyre nagyobb teret hódít. Jól megfigyelhető tendencia, hogy egyre többen választanak környezet- és bőrkímélő megoldásokat a hagyományos mosó és tisztítószereik helyett.

Ahány ház, annyiféle mosószer

A ruhák tisztítása minden nő számára kényes kérdés, főleg amikor már egy egész család ruhatárának tisztaságáért felel. Sokan csak első gyermekük születésekor szembesülnek a hagyományos mosószerek vegyszermentes alternatíváival. A kisbabák érzékeny bőre azonnal jelzi tiltakozását a szintetikus anyagokkal szemben és kiütésekkel, bőrpírral reagál. Szervezetünk azonban később is jelezheti a kemikáliákkal való túlterheltségét. A hagyományos mosószerek és textilöblítők egy része a szövetek közé tapadva benne marad a ruhában és érzékeny, allergiás reakcióra, ekcémára hajlamos bőrnél ez problémákat okozhat. Ezek a tapasztalatok mosási és takarítási rutinjaink újra gondolására és a vegyszerek jelenlétének csökkentésére késztethetnek bennünket.

Erre kínál kényelmes, praktikus és innovatív megoldást a mosódiós labda. Használatával megszűnik a mosódió számolgatása, nincs szükség többé vászonzsákra és a szemek szárítgatására. Elég mindössze bedobni a mosógép dobjába a ruhák közé és már indulhat is a program. Előnye, hogy többször felhasználható, egy mosódiós labda öt mosáshoz elegendő, alkalmanként 4-4,5 kg ruha esetén. Hordozza az organikus mosódió előnyös tulajdonságait, azaz nem tartalmaz  környezetszennyező és bőrirritáló  foszfátokat és tenzideket. A mosódió szaponin tartalmánál fogva – amely egy természetes felületaktív anyag –, vízzel kölcsönhatásba lépve habzani kezd és kiválóan alkalmas a ruhák tisztítására. A labdában elhelyezett szivacskockák tovább fokozzák a mosóhatást, míg az oltalommal védett B.S Regen mikrokultúrának köszönhetően megszűnik a mosódió sajátos savanykás illata. A tapasztalatok szerint önmagában inkább átlagosan szennyezett, színes ruhák 40 fokon történő mosására alkalmas. Erősen szennyezett textíliáknál környezetkímélő folteltávolítóra vagy előzetes áztatásra, világosabb darabok esetén fehérítő adalék hozzáadására is szükséged lehet. A mosódiós labdával mosott ruhában nem maradnak mosószer-maradványok, ezért öblítőt nem szükséges tennünk mellé, hiszen természetes módon puha tapintású, tiszta ruha lesz a végeredmény. Akad, aki ezt előnyként, míg más épp hátrányként éli meg. Ha te sem tudsz lemondani az illatos ruha élményéről, tégy egy kis természetes növényi alapanyagokból készült mosóparfümöt is a mosógépbe és már tettünk is egy lépést az egészségesebb életmód felé. (x)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!