Keresés
Close this search box.

Ha nyár, akkor utazás?

//

A nyári hónapokban igen sokan kelnek útra valamilyen közlekedési eszközzel, hogy eljussanak nyaralásuk közeli vagy távoli helyszínére. Sokaknak maga az utazás is élmény, mások viszont alig várják, hogy túl legyenek rajta. Vajon miért?

Ha nyár, akkor utazás?

A kérdésre a választ leginkább azok tudják, akik már megtapasztalták az „utazási betegség” gyötrelmeit, az émelygést, hányingert, hideg verejtékezést, hasi problémákat vagy emésztési zavarokat. Számukra az jelenthet segítséget, ha megértik panaszaik okát, így jó előre meg tudnak tenni minden lehetséges óvintézkedést, hogy testileg-lelkileg felkészülve, kevesebb viszontagsággal, könnyebben vészeljék át az utazást.

Ahogy régen, úgy ma is a keleti gasztronómiának kedvelt fűszere a gyömbér, melyet főként gyomorbántalmakat enyhítő, kórokozókat elpusztító hatása miatt értékelnek nagyra. Közeli rokona a kurkuma, melynek fertőtlenítő, mikrobaölő, gyulladáscsökkentő hatása rendkívül hasznos lehet számukra a melegebb vidékeken gyakrabban előforduló fertőzések miatt. Szintén sokoldalúan hasznosított fűszerük a fahéj, ami gyakorlatilag az összes hétköznapi emésztési panasz enyhítésére alkalmas, a szélgörcstől kezdve, a hasmenésen át, egészen a hányingerig.

Fentiekkel az utazáshoz kiegészített „elsősegély készletükből” ne maradjanak ki a fertőtlenítők, sebkezelők és sebtapaszok sem, illetve az esetleges csípések kezelésére szolgáló gyulladást, allergiát csökkentő, bőrnyugtató krémek sem. Soha nem tudhatjuk, hogy darázzsal, szúnyoggal, esetleg medúzával lesz „közelebbi” találkozásunk a nyaralás során.

Bízzunk benne, hogy a gondos felkészülés után, nyaralásunk valóban örömteli élmény lesz majd!

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!