Keresés
Close this search box.

Ne öregedj! Ne hízz! Méregteleníts!

//

Mi köze lehet májunknak és epénknek az öregedéshez? Elhihetjük-e hogy a májban lévő epekövek a jó egészség, a fiatalság és a vitalitás megőrzésének legfőbb gátjai?

Ne öregedj! Ne hízz! Méregteleníts!

Egy újszülött sejtfala nagyon vékony, szinte átlátszó és színtelen. Manapság egy 70 éves átlagember sejtfala legalább ötször olyan vastag, a színe többnyire barna, ha nem fekete! Ez az a sejtdegeneráció, amelyet általánosságban idősödésnek nevezünk.

Az idősödés nem kívánt következményei a sejtek szintjén keletkező hiányállapotok miatt jönnek létre. Ha a sejtek nem tudnak elég gyorsan megszabadulni a naponta keletkező salakanyagoktól, azok egy része a sejt falában tárolódik. Így az évek során a sejtfal „szemetesvödörré” alakul át. A sejtek elszállítani sem tudják az anyagcsere-salakanyagokat, mivel a környező kötőszövetek – nyirokpangás vagy elzáródás miatt – már salakanyagokkal telítettek. Mindez nehezíti a sejtek oxigénnel, tápanyagokkal és vízzel való ellátását, és egyre inkább megvastagítják a sejtek falát.

A sejtek idős korban is rutinszerűen újakkal cserélődnek fel. Ám az új sejtek sincsenek sokkal jobb helyzetben a régiekhez képest. A szövetek alultápláltságtól szenvednek, ami az új sejtgeneráció számára rossz életkezdést jelent, így ezek sejtmembránja is hamarosan megvastagszik és elzáródik. Minél nagyobb kötőszöveti terület van telítődve salakanyagokkal, annál gyorsabb az öregedési folyamat.

A rossz anyagcsere okai: a helytelen étkezés és folyadékfogyasztás, illetve a rossz májfunkció. Hihetetlen állapotjavulást érhetünk el azzal, hogy egyszerű tisztítási módszerekkel eltávolítunk a májból és az epéből minden epekövet, illetve minden egyéb mérgező salakanyagot a szervekből, szövetekből és sejtekből.

30 éves gyógyítói pályafutásom alatt azt tapasztaltam, hogy minden krónikus betegségben szenvedő betegben óriási mennyiségű epekő van! Epekövek százai gyűlnek össze a májban, elzárják az epecsatornákat, hátráltatják az epeáramlást.

A máj naponta 1,1-1,6 liter epét termel , sok emberben viszont csak egy csészényit. A csökkent epetermelés összefügg számos betegség kialakulásával.

Epekövek kialakulásához számos tényező vezethet, ilyenek a túlzott mennyiségű étkezés; a nassolás és a késői vacsorák; a túlzott fehérjefogyasztás; a kiszáradás, azaz kevés folyadékfogyasztás; a zsírszegény diéta(!); a hormonpótló terápiák és a fogamzásgátlók szedése; szintetikus gyógyszerek; a fogkrémekkel bevitt mérgező fluorid; de hozzájárulhat a napi bioritmus felborulása is (alvás-ébrenlét, étkezések rendje, több órás tévénézés).

Lássuk, kinek lenne szüksége máj- és epetisztításra! Fenti panaszokon túl májproblémára utaló jelek többek között a bőrön lévő foltok, a májfoltok a homlok oldalán, a szem alatt, vagy a jobb vállon, illetve az ún. öregségi foltok a kézfejen; a függőleges ráncok a két szemöldök közötti „májpontban” (minél hosszabbak és mélyebbek, annál előrehaladottabb a máj állapota); korai őszülés a máj és epehólyag csökkent működése miatt; a sárgás bőrszín, főként a szem alatti területen.

A tisztítókúra 6+1 napig tart, melyet időzítsünk fogyó holdra, a befejezése pedig hétvégére essen. A következőkre lesz szükség:

Előkészületként – az epekövek felpuhítása érdekében – igyon meg 6 napon át napi 1 liter almalevet a nap folyamán elosztva, étkezések előtt vagy 2 órával utánuk. A 6 nap alatt kímélje máját a hideg italoktól, állati eredetű termékektől (hús, tojás, tejtermék), zsírban, olajban sült ételektől és az alkoholtól. Egyen mértékkel!

A 6. napon reggelire már csak könnyű zabpelyhet, zabkását egyen, ebédre párolt zöldséget fehér rizzsel (fehérje és zsiradék nélkül), de 14 óra után már ne egyen, ne igyon egyebet, csak vizet, mert rontaná a kúra eredményét! Végezzen a nap folyamán béltisztítást beöntéssel vagy colon-hidroterápiával, mely elősegíti az epekövek gyorsabb távozását.

A 6. nap estéjén 18 órakor oldja fel a keserűsót 720 ml tiszta vízben, és igya meg a negyedét (180 ml) – a keserű ízt szívószál használatával mérsékelheti.

20 órakor igya meg a következő 180 ml-es adagot.

21.30-kor végezzen bélmosást beöntéssel, ha az utolsó 24 órában nem volt széklete, így átjárhatóvá válik a vastagbél.

21.45-kor csavarja ki a grapefruitok levét (180 ml-re lesz szüksége), majd keverjen hozzá 120 ml olívaolajat, és lezárt üvegben jól rázza össze.

22 órakor, ha szükséges, menjen WC-re, majd álljon az ágya mellé (ne üljön le), és igyekezzen egy hajtásra meginni a keveréket (ehhez is használhat szívószálat), majd azonnal feküdjön le! 1-2 párnával megemelt felsőtesttel feküdjön a hátán, ha ez kényelmetlen, feküdjön a jobb oldalára, felhúzott térdekkel. Legalább 20 percig ne mozogjon, ne beszéljen, koncentráljon a májára! A keserűsóban lévő magnézium kitágítja, ellazítja az epeutakat, az epeváladék pedig síkosítóként működik a kövek távozásához. Próbáljon aludni. Szükség esetén már mehet WC-re. Figyelje, lát-e a víz tetején apró, borsózöld vagy agyagszínű epeköveket úszni! (A méreganyagok távozása rossz közérzetet okozhat.)

7. nap reggel 6–6.30 között igya meg a 3. adag keserűsót (180 ml). Ha nagyon szomjas, előtte igyon egy pohár meleg vizet. Feküdjön vissza pihenni, aludni, olvasni, de a magas párnát hagyja felsőteste alatt!

8–8.30 között igya meg az utolsó keserűsóadagot (180 ml).

10–10.30 órakor ihat egy pohár frissen préselt gyümölcslevet, fél óra múlva ehet 1-2 szelet gyümölcsöt, egy óra múlva ehet valami könnyűt.

A tisztítókúrák természetes következményeként – a méreganyagok kiürülése okozta fáradtság elmúltával – érezhetően megnő az egész szervezet vitalitása, javulnak az emésztési és anyagcsere folyamatok, a tápanyagok és a víz felszívódása, s öregedés helyett fiatalosabbá és dinamikusabbá válunk. Ez az a pont, ahol megfordítható a biológiai öregedés folyamata.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!