Keresés
Close this search box.

Bőrfeszesítés kívülről-belülről

//

A téli hónapokban kissé megfakul, megkopik a bőrünk, erőteljesebben látszanak a bőrhibák és az öregedés nyomai. Szerencsére ismerünk olyan módszereket, amelyekkel kívülről-belülről egyaránt támogathatjuk a bőrfeszesítés folyamatát.

Bőrfeszesítés
kívülről-belülről

Enzimek

A hatalmas fehérjemolekulák gyakorlatilag a sejtanyagcserét tartják lendületben. Fajtájuktól függően segítik a kollagénképzést, feloldják az elhalt hámsejteket, kijavítják a nap okozta károsodásokat és lassítják az öregedési folyamatokat.

A proteázok és a lipázok például kitűnő bőrtisztítók, hiszen feloldják a fehérjéket és a zsírtartalmú szennyeződéseket, így aktiválják az új sejtek képződését. A lipáz gazdag forrása a nyers tej. A papaja gyümölcsből származó papain nevű enzim lágyan, mégis hatékonyan hámlasztja a bőrt, így bársonyossá varázsolja azt. Az endonukleáz nevű enzimet egyes napozótermékekben találhatjuk meg, ugyanis segíti a bőr természetes regenerálódó mechanizmusait a napozás vagy a szolárium által megviselt bőrben. Minél több nyers táplálékot fogyasztunk, annál több enzimhez juttatjuk a szervezetünket.

Vitaminok

A bőrfeszesítés szempontjából verhetetlen összeállítás az A-, C- és E-vitaminokra épül.

Az A-vitamin stimulálja a bőrsejtek aktivitását, csökkenti a szárazságból eredő ráncokat és javít a bőr feszességén. Viszont azért nehéz elegyíteni a különböző krémekbe, mert nem viseli el az oxigénnel és a fénnyel való érintkezést. Ezért a kutatók speciális cukormolekulákba „csomagolva” juttatják el a rendeltetési helyére. Más cégek az A-vitamin egyik elővitaminját, a retinaldehidet használják a ráncok ellen, amely a bőrben alakul retin- vagy A-vitamin-savvá. A C-vitamin természetes antioxidáns, amely az E-vitaminnal együtt megköti a szabad gyököket és javítja a bőr keringését. Ezek a vitaminok a kollagén képzésében is részt vesznek, így eredményezik a feszes bőrt.

Kovaföld

A kovaföld számtalan ásványi anyag és nyomelem forrása, különösen gazdag szilíciumban, mely egyes vegyületeivel együtt az egész szervezet, így a kötőszöveti sejtek szempontjából is egyszerre biztosítja a szerkezeti szilárdságot, keménységet, ugyanakkor javítja a rugalmasságot is. Fontos szerepet játszik a haj, bőr és a köröm állapotának javításában.

Hatására a törékeny haj erős és dús lesz, a repedezett köröm rugalmas, míg a petyhüdt, ráncosodó bőr ismét feszesebbé, fiatalossá válik. A kovaföld kapszula formájában vihető be.

Kollagén

Ma már elérhető olyan professzionális eljárás, amely a bőr megereszkedésére nyújt hatékony és biztonságos megoldást.

A mikrofókuszált ultrahang a megfelelő mélységben, tűhegynyi pontossággal célozza meg azt a pontot, ahol a kollagén újratermelődését be lehet indítani. A szövetet az optimális hőmérsékletre, 67 °C-ra melegíti fel, ahol beindul a kollagénképződés. Már az első kezelést követően azonnal érzékelhető a bőr tömörsége, „visszaemelkedése”, a végleges eredmény pedig néhány hónap alatt alakul ki.

Összehasonlító vizsgálatokból az is kiderül, hogy a speciális ultrahangos kezelés a korszerű lézeres eljárásoknál mélyebben, a rádiófrekvenciás kezeléseknél pedig célzottabban fejti ki a hatását.

Sutka Beáta
Ultherapy szakértő
oxygenmedical.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!