Keresés
Close this search box.

Fejfájás ellen gyógynövényekkel

//

Amennyiben az időnként jelentkező vagy visszatérő fejfájás okaként bizonyos betegségek, szervi eltérések kizárhatók, gyógynövényeket is segítségül hívhatunk a kellemetlen panasz megszűntetésére.

Fejfájás ellen gyógynövényekkel

Cickafark A multifunkcionális gyógynövény fejfájás, migrén ellen is hatásos, ami görcsoldó hatású kamazulén tartalmának köszönhető. Teáját napi 1-2 csészével fájdalomcsillapításra vagy akár megelőzésként is használhatja lehetőleg édesítés nélkül! Tinktúrája fájdalomcsillapító és izomlazító hatású. Hormontartalma miatt fogamzásgátlót szedő nők, kismamák és daganatos betegek ne fogyasszák!

Levendula – Nyugtató hatásának köszönhetően ellazítja a megfeszült izmokat, elűzi a stresszt, mely a fájdalom kiváltó oka lehet. Élénkíti a vérkeringést, javítja az agyi vérellátást. Teaként, párologtatóban, aromafürdőként vagy masszázsolajban is hatékony.

Borsmenta Minden formájában (tea, tinktúra, illóolaj párologtatóba, masszázskrémekbe) görcsoldó, fájdalomcsillapító, idegnyugtató és izomlazító hatású. Enyhébb tenziós fejfájás ellen remek megoldás, mivel mentol tartalma hűsít, és felpezsdíti a vérkeringést. Gyermekeknek ne adjuk!

Dr. Csókáné Török Orsolya
fitoterapeuta
Budai Endokrinközpont

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!