Wellness, élmény testnek és léleknek

//

Közeledik az ünnep. Mi jut erről eszünkbe? A befejezetlen munkák? Az ajándékok és vásárolnivalók, meg a főzés? Máris hosszú a listánk? Nem felejtettük le róla saját magunkat? Ugye, kitaláltuk már, mikor és hogyan fogunk pihenni, kikapcsolódni, regenerálódni?

Wellness, élmény testnek és léleknek

Eleget „pörögtünk” az év során, ideje kicsit hátra dőlni. Ne feledjük: a pihenés, a regenerálódás nemcsak fiatalító hatású, de egészségi állapotunkra is biztosan jótékonyan hat.

Szervezetünk csak a vele való törődést hálálja meg, az elhanyagolást viszont megbünteti. A fáradtságot, kimerültséget, túlhajszoltságot nemcsak belül érezzük, mindez kivetül testünkre, meglátszik testtartásunkon, kisugárzásunkon, arcunk vonásain is.

Az ünnepek alatt – ha az időjárás engedi – feltétlenül iktassunk be szabadtéri programot is. A napsütésben, természetben végzett testmozgás, séta, kocogás energiával tölti fel testünket-lelkünket, ráadásul „kimossa” agyunktól a gondokat, a borús gondolatokat, s jókedvre derít. A téli rossz idő ugyanis vitathatatlanul nincs jó hatással hangulatunkra, közérzetünkre, gyakran nyúzottabbnak, fáradtabbnak, idősebbnek tűnhetünk. Ahhoz, hogy megőrizhessük fittségünket, ilyenkor több időt érdemes saját magunkra fordítanunk, amit bőrünk is meghálál a barázdák elsimulásával, a vérkeringés javulása miatt sápadtság helyett élettelibb megjelenéssel.

Ha tehetjük, a hidegben szárazabbá váló bőr ápolására válasszunk hidratáló, tápláló, anti-aging hatású, hyaluronsavat, argánolajat, aranyat és növényi őssejteket tartalmazó készítményeket.

Megjegyezzük, hogy az évezredek óta fiatalító életelixírként használt aranyat a modernkori tudomány eredményei alapján is hasznosítják anti-aging célokra: az öregedési folyamat lassítására, a fizikai és mentális állapot – így az agy teljesítményének – javítására is. Edgar Cayce véleménye szerint az arany regenerálja a test szöveteit, sejtjeit, illetve segít újjáépíteni az idegrendszert. Korábban aranylemezkéket, a későbbiekben aranyszálakat ültettek a bőr alá. Ma már a belsőleg is alkalmazott aranykolloidon kívül számos kozmetikum tartalmaz aranyszemcséket, illetve teljes aranypakolásokkal is fiatalíthatják magukat a hölgyek.

Lepjük meg tehát magunkat vagy szeretteinket akár ajándékként is egy-egy „nem asztal mellett ülős és evős” programmal, mely lehet például egy közös termál- vagy gyógyfürdőzés, egy kellemes masszázs, egy jóga óra vagy akár egy speciális arc- és testszépítő kezelés.

Rossz idő esetén sem kell az ünnepek alatt unatkoznunk, válasszunk egy „testhezálló” wellness programot, meleg vizes élményfürdőt, masszázst, finn vagy infra szaunát, gőzfürdőt aromákkal, illóolajokkal, melyek légúttisztító hatásukkal elfújják a kisebb téli náthát, megfázást is.

Főként az idősebb korosztálynak érdemes kihasználni a gyógyfürdők kettős hatását. Egyrészt a víz felhajtóereje tehermentesíti a gerincet, az ízületeket, könnyebbé és fájdalommentessé válik a mozgás még ízületi panaszok esetén is. (Ezt használja ki az izomerősítő víz alatti torna is.) Ehhez adódik hozzá a gyógyvízben oldott anyagok kémiai hatása, mely számos betegségben javítja az állapotot.

A masszázs szintén pozitív ingerként hat a szervezetre, de az idegrendszerre is: a felgyülemlett stressz után csodálatos ellazulást, kikapcsolódást élhetünk meg. A kezelés során fokozódik a vér- és nyirokkeringés, gyorsul az anyagcsere és a méregtelenítés, megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben a lerakódások, letapadások, a feszültség okozta izomcsomók.

Ennek hatására csökken a fáradtságérzet és a stressz, javul a teljesítőképesség, kellemes közérzet alakul ki. Sokak véleménye, hogy a masszázs nemcsak a testet, de a lelket is gyógyítja.

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!