Keresés
Close this search box.

Látásfejlesztés világszínvonalú csúcstechnológiával

//

A MAIA mikroperimetria egy csúcstechnológia, amelynek segítségével – egy világszínvonalú műszerrel – stimulálni tudjuk a retinát a jobb látás elérése érdekében.

Látásfejlesztés
világszínvonalú csúcstechnológiával

A módszer a következő szembetegségek esetén sikeresen alkalmazható: szemfenék-meszesedés, zöldhályog, tompalátás, időskori szemfenék degeneráció, diabeteszes macula ödéma, diabetesz okozta szemfenék-elváltozás, macula lyuk, Stargardt retinapálya, chorioidea betegségei, retina központi vénaelzáródás, retinitis pigmentosa.

Napjainkban a tudomány és a technika fejlődésével a szellemi munka egyre inkább háttérbe szorítja a fizikai munkát. Egyre többen dolgoznak számítógépes munkakörben, és az iskolai oktatásban is egyre nagyobb teret hódít a komputerizáció. Ennek következtében egyre többen kényszerülnek szemüveg vagy kontaktlencse viselésére, így egyre nagyobb a sor a szemészeti rendelők előtt, a szemklinikákra pedig szinte lehetetlen bejutni, sokszor napi 4-5 óra várakozás után is. Egyre több az optikai látáshiba, egyre többen szenvednek szemfenék-betegségben.

Világviszonylatban kimutatott tény, hogy a Föld lakosságának 80%-ánál ki lehet mutatni a szemfenék megbetegedések valamelyik formáját.

A szemfenék megbetegedésének diagnózisakor a beteg gyakran kétségbeesik, hiszen rögtön egész életének megváltozása, a megvakulás, a nem látás gondolata merül fel benne. Szerencsére nem minden beteg vakul meg szemfenék betegség miatt, de kétségtelen, hogy a látás minősége fokozatosan csökkenhet.

Nagyon fontos szerepe van annak az orvosnak, aki a diagnózist kimondja, mert nem mindegy, hogyan készíti fel erre lelkileg a beteget. Sokan megriadnak a diagnózisuktól, és kétségbeesetten mennek egyik orvostól a másikig, keresve a csodás megoldást látásuk javítására. Csodák sajnos nincsenek, de vannak csodával határos prevenciós lehetőségek és életminőség javító látásfejlesztő terápiák.

A szemfenék megbetegedésénél a látásélesség csökkenésének mértéke mindig attól függ, hogy a retina melyik részén, milyen kiterjedésű a betegség, hogy száraz vagy nedves típusú, illetve érinti-e mélységben a retina alatti érhártyát. Ez nagyban függ attól, hogy van-e a páciensnek magas vérnyomása, magas koleszterin- és vércukorszintje, esetleg pajzsmirigy- vagy daganatos betegsége, de figyelembe kell vennünk a betegség esetleges családi halmozódását is.

A látóideg betegségei pedig gyakran a dohányzástól, az alkohol- vagy drogfogyasztástól alakulnak ki, de egyéb betegségek (pl. sclerosis multiplex) társbetegségeként is megjelenhetnek.

A zöldhályog (glaucoma) is a látóideg működését károsítja, s ha nincs időben diagnosztizálva és kezelve, szintén vaksághoz vezethet.

A látásrehabilitáció Magyarországon sajnos még nem eléggé közismert. A látássérültek nem vagy csak késve kapnak információt a látásrehabilitációs lehetőségekről. A MAIA mikroperimetria a szemészetben egy egyedülálló új vizuális rehabilitációs technika, mely a retina célzott funkcionális szenzitivitási vizsgálatával beállítja a gyengén működő sejtek stimulációját sejtszinten. Segít a retina ép látóterületeinek erősítésével egy új retinális fókusz kialakításában. Ezáltal javítja a gyengén látó emberek látásának élességét és minőségét.

Az OZSVÁTH-MÓDSZER fentieken túl a speciális vizsgálatok, szemészeti gyógyszerek, műtétek, szemüveg, kontaktlencse és egyéb gyógyító módok mellett alkalmazza az akupunktúrát és szemizomtornát is, valamint a látást tehermentesítő táplálkozás, mozgás, életvitel, prevenció és rehabilitáció módszereit is. (x, szponzorált cikk)

Dr. Ozsváth Mária
Honoris Causa szemész szakfőorvos, okleveles szemtréner, látszerész
Tel.: 06-20-545-7940
drozsvathmaria@gmail.com
www.ozsvathmethode.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!