Keresés
Close this search box.

Nyári bőrápolás gyógynövényekkel, illóolajokkal

//

A bőr szerkezete az életkorral együtt változik. Serdülőkorban zsírosabb,, később normalizálódik, s az idő múltával egyre inkább a bőr szárazsága okoz problémát. A bőrápolásban nemcsak az idő múlása, de az évszakok váltakozása is mindig új kihívást jelent, nem is beszélve az esetleg aktuálisan jelentkező bőrpanaszokról.

Nyári bőrápolás gyógynövényekkel, illóolajokkal

A nyári időszakban a következő szempontokat érdemes figyelembe vennünk:

A száraz bőr kezelésére eredményesen használhatjuk a tiszta növényi olajokat, melyek antioxidánsokban, flavonoidokban és vitaminokban gazdag készítmények. Típustól függően fertőtlenítő, tápláló, sejtvédő, restrukturáló és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Száraz bőrre ajánljuk a rózsa, geránium, jázmin, kamilla, levendula, szantálfa vagy ylang-ylang illóolajat. Mivel a hatóanyagokat magas koncentrációban tartalmazzák, feltétlenül hígítsuk őket más olajokkal (pl. olíva-, szezám-, körömvirág-, mandulaolaj), vagy adagoljuk natúr krémhez, testápolóhoz.

Érzékeny bőrre aloe vera vagy kókusz tartalmú olajat, gélt használjunk.

Kivörösödött bőrre gyulladáscsökkentő, hámosító, sejtvédő hatású körömvirágkrémet ajánlunk.

Fokozott faggyútermelés, pattanásos bőr, bőrgomba, bőrfertőzések vagy egyéb bőrpanaszok esetén eredményesen használható a természetes antibiotikumként, antiszeptikumként is ismert, gyulladáscsökkentő hatású teafaolaj vagy a grapefruitmag-olaj (hígítva).

Bőrét bársonyosabbá varázsolhatja ligetszépe olajjal is, melyet nemcsak külsőleg, de 3 hetes kúraként kapszula formájában is fogyaszthat.

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!