Keresés
Close this search box.

Iskolakezdés felkészülten

//

Idén szeptemberben közel 90 ezer elsős kezdi el az általános iskolát. A szülők többségét az foglalkoztatja, hogy gyermeke elég felkészülten kerül-e iskolába, vajon mindent megadott-e neki a sikeres kezdéshez.

Iskolakezdés – felkészülten

Fejlesszünk játékosan!

Számos felmérés szerint azzal segítünk a legtöbbet, ha hagyjuk szabadon játszani, illetve játékos eszközökkel észrevétlenül fejlesztjük őket.

A memóriát és a finommotoros mozgást egyaránt fejlesztő játékokkal a gyermeket sikerélményhez is juttatjuk. Egyes fajtái segítenek megalapozni a szövegértési és anyanyelvi készségeket , így a helyesírást és a szótagolást is.

A gyerekek figyelmének egy-egy tanórán 20 percig kell kitartani. Ezért érdemes olyan fejlesztőjátékokat választani, amelyekkel támogathatjuk, megerősíthetjük a koncentrációt, a logikai gondolkodást és a tanuláshoz nélkülözhetetlen részképességeket. A tanulási folyamat szinte minden területén alkalmazhatók: a tanítási órákon differenciálásként, egyéni gyakorlásként mind a lemaradó, mind pedig a tehetséges tanulók fejlődéséhez, a felzárkóztató foglalkozások (korrepetálások) alkalmával és a délutáni napköziben a szabadidő hasznos eltöltéséhez is.

Az iskolaérettségig eljutni hosszú fejlődési folyamat eredménye, és erre érdemes már 3 éves kortól játékosan készülni.

Forrás: www.babilonkiado.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!