Keresés
Close this search box.

Klorofill, a gyógyító zöld

//

A klorofillt a növények vérének is nevezik, mivel molekulaszerkezete nagyon hasonlít a hemoglobinéhoz, annyi a különbség, hogy a hemoglobin vasat, a klorofill molekula pedig magnéziumot tartalmaz. A klorofill fogyasztása kifejezetten előnyös az emberi szervezet számára, hozzájárul az egészség hosszú távú megőrzéséhez.

Klorofill, a gyógyító zöld

A klorofill jótékony hatásai főként annak köszönhetők, hogy jelentősen javítják a szervezet sejtszintű oxigénellátását.

Valamennyi Földön élő növény levelének zöld színanyagát képezi, napenergiát tartalmaz, oxigént és sókat hordoz, aktiválja a kémiai energia hordozóit, a hormonokat és a kiválasztást. Az anyagcseréhez szükséges fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok, enzimek, ásványi anyagok és nyomelemek mind a klorofill tevékenységének köszönhetően válnak energiahordozókká.

Tekintsük át a klorofill szervezetre gyakorolt jótékony hatásait a teljesség igénye nélkül:

● Méregtelenít – javítja az emésztést, hozzájárul a nehézfémek és egyéb toxinok kiürüléséhez, fokozza a méregtelenítő, illetve májtisztító kúrák hatékonyságát.

● Tisztítja a vért – emeli a vér oxigénszintjét, fokozza annak természetes tisztulását, támogatja a vérképzést, így vérszegénység esetén is előnyösen fogyasztható. A vér oxigénnel való dúsításának köszönhetően javulhat számos fontos szerv, így az agy működése is.

Hosszabb távon kedvezően hat a vér- és nyirokkeringésre, az egyenletes szívritmus és optimális vérnyomás fenntartására.

● Antioxidáns hatású – felveszi a harcot a DNS károsodás kockázatát növelő szabad gyökökkel, ezzel lassítja az öregedési folyamatot is.

Felgyorsítja a sebgyógyulást – elpusztítja a patogén baktériumokat, a sebre permetezett oldott klorofill – a sérülés mértékétől függően – lerövidíti a sebek, sérülések, fekélyek gyógyulását, a sérült bőr regenerálódási idejét.

Enyhíti, esetleg megszünteti az emésztőszervi vagy húgyúti rendellenességek miatt keletkező kellemetlen testszagot, a vizelet és széklet erős szagát, támogatja a bélflórát. Szinte „belső dezodorként” működik a szervezetbe kerülve.

● Csökkenti az étvágyat fokozza a teltségérzetet, így fogyókúra esetén is előnyös. Egy 2013-ban, húsz, enyhén túlsúlyos nő részvételével elvégzett kutatás eredménye bizonyította, hogy a klorofill fogyasztása valóban csökkenti az étvágyat. A résztvevőknek naponta háromszor, olyan ételt adtak, amelyből kettő plusz klorofillt tartalmazott. Az önkéntesek elmondása szerint a klorofill alapú táplálékok fogyasztása után hamarabb következett be a teltségérzet, utána sokáig nem voltak éhesek. A heteken át tartó vizsgálat végén szinte mindenki több kiló súlyfeleslegtől szabadult meg, miközben vércukorszintjük állandóan stabil, megfelelő értéket mutatott.

Intenzív lúgosító tulajdonsága miatt kedvezően hat a sav-bázis egyensúly fenntartására, helyreállítására.

Szárított, őrölt, porított formában reggelinél joghurtba vagy smoothie-ba keverve is fogyaszthatunk jó minőségű klorofillt. Ehhez alapanyagként felhasználható például a búzafű, árpafű, spirulina vagy chlorella alga, petrezselyem, csalán, gyermekláncfű levele, brokkoli, illetve a saláta- és káposztafélék.

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!