Keresés
Close this search box.

Újabb lépés az „okos városok” irányába

//

Világszerte évről évre nő a smart (okos) városok és települések száma. Magyarországon is terjednek az ilyen jellegű informatikai fejlesztések. Budapest II., VII., VIII. és XXIII. kerületei, valamint több vidéki település is – lakosaik kényelmének, biztonságának növelése érdekében – a HelpyNet nevű magyar alkalmazás segítségével lehetővé teszi lakosainak a kényelmesebb ügyintézést, és bajba jutás esetén a gyors segítségkérést, segítségnyújtást.

Újabb lépés az „okos városok” irányába:

0-24 órás segítségnyújtás – ingyenes mobilapplikációval

A rendszer egy mobilapplikáción keresztül összeköti a település lakosait a háttérben működő szervezetekkel, illetve riasztás vagy bejelentés esetén azonnali segítséget nyújthat 0-24 órában.

Budapest VII. kerülete például, a legsűrűbben lakott városrész a fővárosban, Erzsébetváros az egyik legkedveltebb úti cél a turisták körében, emiatt célul tűzték ki a közbiztonság, az emberek biztonságérzetének javítását, melyhez egy mobiltelefonon elérhető ingyenes segélyhívó rendszer bevezetése mellett döntöttek. Ennek célcsoportja elsősorban azok az idősek, akik leginkább külső segítségre szorulhatnak, de természetesen a fiatalabb korosztály is hasznát veheti.

Minden szülő, nagyszülő számára fontos lehet, hogy nyugodtabban tudják távol maguktól gyermekeiket, unokáikat, s biztosak lehessenek abban, hogy ha bármi történik, arról ők is és az illetékes hatóságok is azonnal értesülhetnek. Ugyanez nyugalmat, biztonságérzetet ad a gyermekeknek is.

A rendszer tehát ingyenesen, 0-24 órában elérhető, bajba jutásnál, segítségkérésnél jelenleg három nyelven használható (magyar, angol, német), a bejelentéskor az applikációban kiválasztott nyelven kap választ a bejelentő. Az önkormányzatokhoz minden esetben magyar nyelven jut el a hívás, értesítés, a hivatalhoz érkezést követően azonnal továbbítódik az illetékes hatósághoz, szervezethez.

Közhasznú információk: www.helpynet.com

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!