Keresés
Close this search box.

Gondolatok a krónikus degeneratív betegségek megelőzéséről és terápiájáról

//

A daganatos betegségekkel kapcsolatos helyzet az USA-ban ma rosszabb, mint nálunk, de a statisztikai adatok alapján kimondhatjuk, hogy hamarosan mi is „felzárkózhatunk” ezen katasztrofális adatok mellé. Bízunk benne, hogy a cikkünkben szereplő – neves amerikai orvosoktól, kutatóktól származó – gondolatok segítik a Tisztelt Olvasót abban, hogy tudatosabban éljen és táplálkozzon.

Gondolatok a krónikus degeneratív betegségek megelőzéséről és terápiájáról

A cikkünkben idézett szakemberek mindannyian a rák természetes úton való megelőzésének és kezelésének útját választották. Céljuk nem a természetes és hagyományos orvoslás közti szakadékot mélyíteni, hanem épp ellenkezőleg, próbálják azt betemetni – hiszen mindkét oldalon hatalmas tudás és tapasztalat van felhalmozva.

Arra ösztönöznek minden orvost és természetgyógyászt, hogy tanuljanak egymástól, működjenek együtt, hiszen a rák-probléma messze nincs megoldva, és ha ez bárkinek kérdés lenne, nézze meg a statisztikai eredményeket. E szakemberek tehát a tényekre alapozottan keresik a lehetőségeket az emberek egészségi állapotának jobbá tételére.

Dr. Rashid Buttar – „A rák csak egy tünet. Nézzük ezt az autó analógiájával: a rák egy villogó üzenet a műszerfalon. És azért nem működik a kemo és a sugárterápia, mert ilyenkor fogunk egy kalapácsot és szétverjük a műszerfalat… Az „ellenőrizze a motort” üzenet azt jelzi, hogy baj van a motorral. Ha ilyenkor kiütjük a figyelmeztető lámpát, ezzel a motort nem javítottuk meg. Ha felismerjük testünkben a problémát és gyógyszerekkel elnyomjuk a tüneteket, már nem érzékelhetjük a figyelmeztetést, melyet testünk információs rendszere küld.”

Dr. Ben Johnson – „Nem kaphatunk rákot, ha az immunrendszerünk tökéletes. Az első dolog, amit egy új beteg esetében megteszek, hogy felszabadítom az immunrendszerét, mert a rákos ember immunrendszere nem ismeri fel a rákot. Mielőbb helyre kell állítanunk a működőképességét, mert e nélkül nem maradunk életben.

A gyógyulás szempontjából a legfontosabb kérdés, hogy mi okozta a rákot, ez alapján kellene foglalkozni a problémával.

Utólag pedig a másik fontos kérdés, hogy mitől lettél jobban, mit csináltak, ebből sokat tanulhat akár a kezelőorvos, akár más betegtársak is.”

Dr. Keith Scott Mumby – A rák esetében ismerjük az őssejt modellt és a metabolikus modellt, de a lényeget tekintve a legtöbb ember úgy gondolja, hogy a rák az immunrendszer betegsége.

Modern világunkban nincs módunk megakadályozni a sejteket abban, hogy tönkremenjenek, káros sejtekké alakuljanak, hiszen túl sok toxikus anyag van jelen. Egy jól működő immunrendszer azonban gyorsan begyűjti és felszámolja azokat. Segítenünk kell tehát immunrendszerünket megfelelő tápanyagokkal és a gyulladáskeltő stressz faktorok kiküszöbölésével.

Gyulladáskeltő tápanyagok: vegyszerek, növényvédő szerek, környezeti szennyeződések, nehézfémek… – ezektől fel kell szabadítanunk az immunrendszert.

Az érzelmek is lehetnek gyulladáskeltők, immunrendszerünket leterheli az is, ha izgatottá, dühössé, szomorúvá, depresszióssá válunk, ezek tehát közvetlen összefüggésben lehetnek a rák kialakulásával.

Ugyanakkor minden, ami gyulladáscsökkentő, az rossz a ráknak, és jó eredményeket érhetünk el vele – például omega-3, antioxidánsok stb. De a kiváltó ok megszüntetése mindig jobb megoldás: például nehézfémek, gyulladáskeltő anyagok eltávolítása. Minden jó egészségügyi intézkedés egyben rákellenes intézkedés.”

K.C. Craichy – „Említést kell tennünk a cukorról is, ami nagy problémát jelent. Én is szeretem a cukrot, de próbálok nem függővé válni. A cukor 100% szénhidrát. Egy vizsgálatban a résztvevők 100-200 gramm cukor elfogyasztása után 15 perccel megettek egy pizzát, utána azt vizsgálták, hogy a leukocita-index (a neutrofil szám a fehérvérsejt populációban, amit arányosnak vélünk a szervezet gyulladásos állapotával) milyen mértékben változik. Egy óra alatt 16 fehérvérsejt egység helyett csak 1,9 egység képződött, és ez a kb. 10%-os csökkenés még órákig fennmaradt. Az amúgy is immungyenge betegek immunrendszerét a cukor fogyasztása tehát még inkább működésképtelenné teszi. Régen a cukor ínyencség volt, általában 2-3 kg elegendő volt egy felnőtt embernek évente. Ma ennek 30-szorosát fogyasztjuk, azaz egy ember évente a saját testsúlyát megeszi cukorból!”

Dr. David Jockers – „A cukor a rákos sejtek üzemanyaga. Anaerob metabolizmus alapján működnek, tehát oxigén nélkül, miközben rengeteg hulladékot termelnek és nagy mennyiségű energiát vonnak el a szervezettől. A cukor megvonásával tehát gyengítjük a rákos sejteket és csökkentjük a szabad gyökök képződését is.”

Dr. Robert Scott Bell – „Sajnálatos tény, hogy napjainkban több toxikus anyagot viszünk be szervezetünkbe, mint amennyi ásványi anyagot, melyek segíthetnének semlegesíteni, megkötni és kiválasztani azokat. Jó esetben a sejtek lebontják ezeket, vagy elkülönítik őket egy daganatba, de egyre többször látjuk, hogy a rák azért tud növekedni, mert bizonyos ásványi anyagok hiányoznak a szervezetből.

Környezetünkben több mint 80 ezer szintetikus vegyület van jelen. Mérések szerint minden vizelettel minimum 7-féle növényvédő szert ürítünk. Egy vizsgálatban 10 újszülött köldökzsinórvéréből vettek mintát, és átlagosan 287-féle toxikus vegyszert találtak, melyből 208 karcinogén (rákkeltő) volt.”

Dr. Murray Susser – „Egy finn tanulmány szerint egy óra szaunázás során több ólmot izzadunk ki, mint amennyi 24 óra alatt a vesén keresztül kiválasztva távozik a vizelettel. Az izzadás tehát jó, de nem elégséges, más méregtelenítő módszerekre is szükség van. A svájci Walter Bloomer például kimutatta, hogy 90%-kal csökkent a rákos esetek száma azoknál, akiknél ún. kelát-terápiát végeztek.”

Mike Adams – „A friss gyümölcsök és zöldségek a fémekkel fizikai adszorpciós kötéseket hoznak létre. A friss eper például nagyon magas fémmegkötő kapacitással bír.

Sokkal több rákellenes gyógyszer van a túlnyomórészt növényi alapú, sokszínű, teljes étrendben, mint amit a rákipar valaha is elő fog tudni állítani. Rákellenes vegyületek vannak például a zellerben, céklában, fehér és vörös szőlőben, a magvakban és diófélékben stb. A modern tudománynak évszázadokba telne, mire megértené a zöldségüzletekben található összes rákellenes lehetőséget.”

Hatalmas tisztelet illeti meg Istent és Földanyánkat, amiért ilyen bölcsen ellátott minket a tápláló, védő, egészségünket őrző ételek sokaságával. Tudatos táplálkozásunk jelentős hatással van minden betegség, így a rák kimenetelére is, de ezzel nem állítom, hogy a táplálkozás, a tápanyagok jelentik az egyetlen megoldást, hiszen a gyógyuláshoz sokféle út vezet.”

Forrás: Ty Bollinger: Az igazság a rákról c. könyv

– fordította: Dr. Csicsor János, okl. vegyészmérnök, kutató

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!