Keresés
Close this search box.

Stressz, a titokzatos hajpusztító

//

Gondolat – érzelmek – energetikai zavar – funkciózavar – struktúra-átépülés. Stressz hatására is ez az automatizmus indul be, ha időben közbe nem lépünk. De mi köze ennek a hajunkhoz?

Stressz,
a titokzatos hajpusztító

Bélrendszeri, mozgásszervi panaszok, allergiák, szív- és érrendszeri zavarok, bőrfertőzések – mind a lelki okok megnyilvánulásai, melyek a fejbőrön igen hamar láthatóvá válnak hajhullás, ritkulás, kopaszodás, korpásodás, pattanások formájában. A hajas fejbőr valójában a lélek tükre.

Stresszes emberen végzett hajvizsgálatok alkalmával, a hajas fejbőrön tapasztalható relatív ritkulás, a hajszálak bizonyos fejbőrterületen létrejött elvékonyodása a vese energetikai gyengülését jelzi. Vizuális diagnosztikai módszerem térképszerűen szemléltetve egyértelmű ok-okozati összefüggést tár fel a hajproblémák és a belső – testi, energetikai, lelki – okok között.

A negatív érzelmek, így a stresszes helyzetek is – savasítva a szervezetet – nagyobb munkát rónak a vesékre.

A hajvizsgálat során a páciens beszámolójából feltárul kopaszodásának alapvető lelki oka: a legtöbben valamilyen komoly egzisztenciális, munkahelyi vagy párkapcsolati krízisen estek át az elmúlt – erőteljes kopaszodást eredményező – évben.

A hajhullásért felelős anyasejtek ötször olyan gyorsan jelzik a hiányokat, mint más sejtjeink, így idejében figyelmeztetnek – még a szervi panaszok kialakulása előtt –, hogy gondolati szinten rendet kéne raknunk.

A legtöbb ilyen embernek feszült a fejbőre, ez könnyen kiderül egy ellazulást segítő fejmasszázs során. A tünet: fakó, fehéres, esetleg szürkés árnyalatú fejbőr.

A következmény: csökken a hajtüszők alján lévő anyasejtek vér- és oxigénellátása.

Ebből következik a tüszőszinti tápanyaghiány, a hajhagymák alultápláltsága, s emiatt a hajhullás, elvékonyodás, ritkulás.

A félelem, szorongás, nyugtalanság, pánik, bátortalanság, a bizalom hiánya – mint stressz-terhelés – mind-mind gyakran előforduló lelki hátterei a hajhullásnak, valamint a korai kopaszodásnak.

A tünetek külsőleges kezelésén túl, hosszú távú eredményt – az okokat is feltáró, kezelő, megoldó, szakember által összeállított – komplex terápia nyújthat.

Kis Éva
holisztikus hajgyógyász, skalpdiagnoszta, természetgyógyász
nicehajgyogyaszat.hu
Tel.: 06-30/754-5416

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!